ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σεξ: Άγνωστες πτυχές και μυστικά που θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν

Η επιθυμία, η συχνότητα, η ενσυνειδητότητα και τα «κλειδιά» σε μια σχέση

Χορηγούμενο

Σεξ: Άγνωστες πτυχές και μυστικά που θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν… Η επιθυμία, η συχνότητα, η ενσυνειδητότητα και τα «κλειδιά» σε μια σχέση

Σεξ: Άγνωστες πτυχές και μυστικά που θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν…

Όταν πρόκειται για το σεξ και την ερωτική σύνδεση, οι σύγχρονοι άνθρωποι έχουν στη διάθεσή τους αμέτρητους πόρους: βίντεο, podcasts, βιβλία και εγχειρίδια με συμβουλές. Ωστόσο, τι θα ήθελαν πραγματικά να γνωρίζαμε οι ειδικοί επιστήμονες και θεραπευτές γύρω από το σεξ; Οι επαγγελματίες που καθημερινά βοηθούν άτομα και ζευγάρια να περιηγηθούν στην πολυπλοκότητα της σεξουαλικής τους ζωής, μας δίνουν πολύτιμα διδάγματα για μια πιο υγιή και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Χορηγούμενο
  1. Η Συχνότητα Δεν Είναι Το Παν

Μια από τις πιο κοινές ανησυχίες που φέρνουν οι άνθρωποι στις συνεδρίες σεξοθεραπείας είναι η συχνότητα του σεξ. Πολλοί συγκρίνουν τον εαυτό τους με άλλους ή ανησυχούν ότι δεν κάνουν αρκετά. Ωστόσο, οι θεραπευτές τονίζουν ότι η ποιότητα των σεξουαλικών εμπειριών είναι πολύ πιο σημαντική από την ποσότητα. «Η ποιότητα των εμπειριών σας είναι κρίσιμη, όχι η συχνότητα», λέει η Dr. Emily Morse. Επικεντρωθείτε στο να κάνετε το σεξ ικανοποιητικό και για τους δύο συντρόφους σας, αντί να ανησυχείτε για τον αριθμό των επαφών.

  1. Η Επιθυμία Αυξομειώνεται Και Αυτό Είναι Φυσιολογικό

Η σεξουαλική επιθυμία δεν είναι σταθερή και μπορεί να αυξομειώνεται λόγω διαφόρων παραγόντων όπως το άγχος, η υγεία, ή οι αλλαγές στη ζωή, όπως η γήρανση ή η απόκτηση παιδιών. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η αναντιστοιχία στη λίμπιντο μεταξύ των συντρόφων είναι σύνηθες φαινόμενο και μπορεί να αντιμετωπιστεί με ανοιχτή επικοινωνία. Εξετάστε τις διακυμάνσεις της επιθυμίας ως ευκαιρία για εξερεύνηση και ανανέωση της σχέσης σας.

  1. Η Επικοινωνία Είναι Το Κλειδί – Αλλά Όχι Μόνο Για Να Μιλάτε

Η επικοινωνία είναι απαραίτητη για μια υγιή σεξουαλική σχέση, αλλά δεν αφορά μόνο τη συζήτηση. Είναι σημαντικό να μάθουμε πώς να επικοινωνούμε για το σεξ με τρόπο που δεν μας κρίνει, εστιάζοντας σε αυτά που απολαμβάνουμε και σε αυτά που θέλουμε να δοκιμάσουμε. Οι θεραπευτές προτείνουν να διαθέσουμε χρόνο για να συζητήσουμε τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας με ειλικρίνεια και σεβασμό.

Χορηγούμενο
  1. Η Ενσυνειδητότητα Μπορεί Να Βελτιώσει Τη Σεξουαλική Σας Ζωή

Η ενσυνειδητότητα, η πλήρης δέσμευση και η επίγνωση της παρούσας στιγμής, μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική οικειότητα. Η Dr. Lori Brotto προτείνει ότι η εστίαση στην αναπνοή σας ή στις αισθήσεις που βιώνετε κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να κάνει τη διαδικασία πιο ευχάριστη και συνδετική. Η ενσυνειδητότητα μπορεί να σας βοηθήσει να συντονιστείτε με το σώμα σας και το σώμα του συντρόφου σας.

Σεξ – «Το μέγεθος μετράει;»: Η Autumn Falls αποκαλύπτει τα μυστικά της!

  1. Είναι Εντάξει Να Ζητάτε Βοήθεια

Είναι φυσιολογικό και συχνά απαραίτητο να ζητάτε βοήθεια για σεξουαλικά θέματα. Η αναζήτηση επαγγελματικής καθοδήγησης μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμη, είτε αντιμετωπίζετε δυσλειτουργίες είτε προκλήσεις στη σχέση σας. Η Dr. Laura Berman ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μην ντρέπονται να απευθυνθούν σε επαγγελματίες. Η σεξουαλική υγεία είναι κρίσιμη για τη συνολική ευημερία.

  1. Δεν Υπάρχει «Φυσιολογικό» Όταν Πρόκειται Για Το Σεξ

Δεν υπάρχει καθολικό πρότυπο για το τι είναι «φυσιολογικό» στο σεξ. Το «φυσιολογικό» διαφέρει από άτομο σε άτομο και από ζευγάρι σε ζευγάρι. Η Dr. Kristen Mark επισημαίνει ότι οι κοινωνικές πιέσεις και οι απεικονίσεις των μέσων ενημέρωσης μπορεί να δημιουργήσουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες. Το πιο σημαντικό είναι να είστε ικανοποιημένοι και ευτυχισμένοι με τη σεξουαλική σας σχέση.

Χορηγούμενο

Θάνος Ασκητής: Τα μυστικά για καλό σεξ!

  1. Η Οικειότητα Πηγαίνει Πέρα Από Το Σεξ

Η σεξουαλική οικειότητα δεν περιορίζεται μόνο στη σεξουαλική επαφή. Η συναισθηματική και σωματική οικειότητα μέσω της στοργής, των κοινών εμπειριών και της ανοιχτής επικοινωνίας είναι εξίσου σημαντική. Η Dr. Megan Fleming τονίζει ότι η οικοδόμηση οικειότητας εκτός της κρεβατοκάμαρας μπορεί να ενισχύσει τη σεξουαλική σχέση, κάνοντάς τη πιο ουσιαστική και ευχάριστη.

Αυτά τα μαθήματα προσφέρουν σημαντικές γνώσεις για την κατανόηση και την βελτίωση της σεξουαλικής μας ζωής, υπενθυμίζοντας ότι η σεξουαλική ευημερία συνδέεται άμεσα με την επικοινωνία, την κατανόηση και την αποδοχή.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button