ΚΟΣΜΟΣ

Πανικός: Βασιλικός αετός επιτέθηκε σε 20 μηνών κοριτσάκι

Το αρπακτικό πουλί, που ξαφνικά έπεσε πάνω στο παιδί, προκάλεσε σοβαρά τραύματα

Χορηγούμενο

Την Κυριακή (8/9), στη Νορβηγία, ένας βασιλικός αετός επιτέθηκε σε ένα κοριτσάκι 20 μηνών στο οικογενειακό αγρόκτημα της οικογένειάς του στο Τρόντελαγκ. Το αρπακτικό πουλί, που ξαφνικά έπεσε πάνω στο παιδί, προκάλεσε σοβαρά τραύματα. Αναγκάζοντας τη μητέρα της και έναν γείτονα να εμπλακούν σε μια σφοδρή μάχη με το πουλί. Ο αετός τελικά εξουδετερώθηκε από έναν θηροφύλακα, όπως ανέφεραν νορβηγικά μέσα ενημέρωσης.

Η μικρή χρειάστηκε ράμματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού της, ενώ το πρόσωπό της είχε γρατσουνιστεί από τα νύχια του αετού, σύμφωνα με τον πατέρα της. Ο οποίος μίλησε στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Νορβηγίας (NRK). Ο πατέρας περιέγραψε το συμβάν, λέγοντας: «Ο αετός εμφανίστηκε ξαφνικά και επιτέθηκε στην κόρη μας. Η μητέρα της έτρεξε αμέσως και προσπάθησε να τον απομακρύνει. Ενώ ένας γείτονας ήρθε να βοηθήσει».

Χορηγούμενο

Ο θηροφύλακας, Περ Κάρε Βίντερνταλ, ο οποίος σκότωσε τον αετό. Περιέγραψε την επίθεση, λέγοντας ότι ο αετός συμπεριφερόταν στο κοριτσάκι σαν να ήταν θήραμα. Ανέφερε επίσης ότι η μητέρα και ο γείτονας, χρησιμοποιώντας ένα μπαστούνι, προσπαθούσαν να κρατήσουν το πουλί μακριά από το παιδί, αλλά ο αετός συνέχιζε να επιστρέφει.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button