ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ για Έλληνα οδηγό λεωφορείου και ξεναγό: Συνελήφθησαν στην Τουρκία για «διακίνηση μεταναστών»

Τους μπουντρούμιασαν αμέσως στις φυλακές

Χορηγούμενο

Θρίλερ για Έλληνα οδηγό λεωφορείου και ξεναγό: Συνελήφθησαν στην Τουρκία για «διακίνηση μεταναστών» και τους μπουντρούμιασαν αμέσως στις φυλακές

Θρίλερ για Έλληνα οδηγό λεωφορείου και ξεναγό: Συνελήφθησαν στην Τουρκία για «διακίνηση μεταναστών»… Μια απίστευτη περιπέτεια ζουν δύο Έλληνες, ο Στυλιανός Κριεζής, οδηγός τουριστικού λεωφορείου, και ο Μάμας Μαυρίδης, ξεναγός, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Τουρκία με την κατηγορία της διακίνησης μεταναστών. Οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν στις φυλακές της Ραιδεστού (Τεκιρντάγ), καθώς οι τουρκικές αρχές τους κατηγορούν για συμμετοχή σε κύκλωμα που διακινεί παράνομους μετανάστες.

Το περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ, όταν 50 Έλληνες ταξιδιώτες επέστρεφαν από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό την Αλεξανδρούπολη. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, το λεωφορείο σταμάτησε για έλεγχο από τις τουρκικές αρχές στην περιοχή της Ραιδεστού. Κατά τον έλεγχο, εντοπίστηκε ένας Μαροκινός παράνομος μετανάστης, κρυμμένος ανάμεσα στις ρόδες και το σασί του οχήματος.

Χορηγούμενο

Παρά τις προσπάθειες του οδηγού και του ξεναγού να εξηγήσουν ότι δεν γνώριζαν για την παρουσία του μετανάστη και ότι δεν είχαν καμία σχέση με το συμβάν, οι τουρκικές αρχές δεν πείστηκαν. Αποτέλεσμα ήταν η σύλληψή τους με σοβαρές κατηγορίες για διακίνηση παράνομων μεταναστών.

Οι δύο Έλληνες κρατούνται στις φυλακές της Ραιδεστού εν αναμονή της εκδίκασης της υπόθεσής τους, με την αβεβαιότητα να μεγαλώνει για το μέλλον τους. Η κατάσταση έχει προκαλέσει ανησυχία στις οικογένειες και στους οικείους τους, ενώ οι Έλληνες ταξιδιώτες που βρίσκονταν στο λεωφορείο είναι σοκαρισμένοι από τα γεγονότα.

Τούρκοι συνέλαβαν Ελληνοκύπριο αντιδήμαρχο στη Δερύνεια

Χορηγούμενο

Το περιστατικό έχει τραβήξει την προσοχή και του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών (ΥΠΕΞ), το οποίο παρακολουθεί την υπόθεση και αναμένεται να κινηθεί για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των δύο Ελλήνων πολιτών. Πολλοί ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να ασκήσει πιέσεις προς την Τουρκία, ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να επιστρέψουν οι δύο άνδρες ασφαλείς στη χώρα τους.

Η σύλληψη αυτή έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις και ερωτήματα σχετικά με το πώς θα αντιμετωπιστούν οι Έλληνες πολίτες σε μια περίοδο που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι ευαίσθητες και πολύπλοκες.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button