ΚΟΣΜΟΣ

Θλίψη: Πέθανε ο «Darth Vader» από το Star Wars

«Έφυγε» σε ηλικία 93 ετών ο εμβληματικός ηθοποιός Τζέιμς Ερλ Τζόουνς

Χορηγούμενο

Θλίψη: Πέθανε ο «Darth Vader» από το Star Wars! «Έφυγε» σε ηλικία 93 ετών ο εμβληματικός ηθοποιός Τζέιμς Ερλ Τζόουνς…

Θλίψη: Πέθανε ο «Darth Vader» από το Star Wars… Ο Τζέιμς Ερλ Τζόουνς, ο εμβληματικός ηθοποιός που είναι περισσότερο γνωστός για τη χαρακτηριστική φωνή του ως ο εμβληματικός κακοποιός Darth Vader από το “Star Wars”, πέθανε σήμερα το πρωί στο σπίτι του στην κομητεία Dutchess της Νέας Υόρκης, σε ηλικία 93 ετών.

Ο Τζόουνς υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες μορφές της τέχνης του θεάτρου και του κινηματογράφου, αναγνωρίσιμος για την εξαιρετική ικανότητά του να μεταφέρει συναισθήματα και βαρύτητα μέσα από τη φωνή και την ερμηνεία του. Ήταν ένας από τους ελάχιστους καλλιτέχνες που έχουν καταφέρει να κατακτήσουν το EGOT, κερδίζοντας Emmy, Grammy, Oscar και Tony. Συγκεκριμένα, είχε αποσπάσει δύο βραβεία Primetime Emmy, ένα Grammy, τρία βραβεία Tony και του απονεμήθηκε το Τιμητικό Όσκαρ για τη συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο και το θέατρο.

Χορηγούμενο

Εκτός από τον ρόλο του Darth Vader, ο Τζόουνς έχει γίνει επίσης αναγνωρίσιμος για την ερμηνεία του ως Μουφάσα στην κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων “The Lion King” (1994), όπου η φωνή του έδωσε ζωή στον αγαπημένο χαρακτήρα του λιονταριού βασιλιά. Η χαρακτηριστική του φωνή ήταν επίσης το χαρακτηριστικό γνώρισμα της καμπάνιας προώθησης «This is CNN», κάνοντάς τον έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους ηθοποιούς της εποχής του.

Γεννημένος στις 17 Ιανουαρίου 1931 στην Αρκαμπούτλα, Μισισιπή, ο Τζόουνς είχε μια εξαιρετικά πλούσια καριέρα στη μεγάλη οθόνη και την τηλεόραση. Μεταξύ των αξέχαστων έργων του περιλαμβάνονται ταινίες όπως “Conan the Barbarian” (1982), “Coming to America” (1988), “The Hunt for Red October” (1990), “The Sandlot” (1990), “Patriot Games” (1992) και “Sneakers” (1992). Επιπλέον, είχε τρεις εμφανίσεις στη δημοφιλή σειρά “The Simpsons”, υπογραμμίζοντας τη διαρκή του επιρροή στην ποπ κουλτούρα.

Η απώλεια του Τζέιμς Ερλ Τζόουνς αποτελεί μια μεγάλη απώλεια για τον κόσμο του θεάτρου και του κινηματογράφου. Η κληρονομιά του ζει μέσα από τις ερμηνείες του, τις οποίες θα θυμόμαστε και θα εκτιμούμε για πολλές γενιές ακόμη.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button