ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρίαρχος ο Μητσοτάκης: Διαλύονται ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ;

Ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας

Χορηγούμενο

Κυρίαρχος ο Μητσοτάκης – Διαλύονται ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ; Ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας τις επόμενες ημέρες

Κυρίαρχος ο Μητσοτάκης: Διαλύονται ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ; Είναι σαφές πλέον ότι για το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ η μόνη επιλογή είναι είτε να ενωθούν για να αντιπαρατεθούν αποτελεσματικά στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, είτε να βρεθούν σε πολιτική περιθωριοποίηση.

Αυτοκαταστρέφεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχει πλέον χώρος για δύο κόμματα της κεντροαριστεράς και της Αριστεράς που απευθύνονται στο ίδιο εκλογικό κοινό, καθώς αυτό τους καθιστά ανίκανα να αμφισβητήσουν τη κυριαρχία του Μητσοτάκη.

Χορηγούμενο

Στον ΣΥΡΙΖΑ, το πρόβλημα είναι ακόμη πιο σοβαρό, καθώς υπάρχει κίνδυνος το κόμμα να υποχωρήσει σε ποσοστά της τάξης του 3%. Η τρέχουσα τάση δείχνει ακριβώς αυτό, γεγονός που υποδεικνύει ότι όσοι το υποστήριξαν στο παρελθόν, περιμένοντας ακόμα και κυβερνητικές προοπτικές, έχουν απογοητευτεί και δεν βλέπουν πια το ΣΥΡΙΖΑ ως εναλλακτική λύση.

Χαμός στο ΣΥΡΙΖΑ: Κλείδωσαν το γραφείο του Κασσελάκη

Αν το κόμμα δεν καταφέρει να επαναφέρει τις προοπτικές ανόδου στην εξουσία, η πολιτική του επιρροή θα είναι περιορισμένη.

Χορηγούμενο

Τι συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ;

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο, παρά την ιστορική του διακυβέρνηση για 20 χρόνια, έχει υποβαθμιστεί σε ένα κόμμα που κυρίως προσφέρει υποστήριξη σε κυβερνήσεις συνεργασίας.

Αυτή η κατάσταση έχει ευνοήσει τη Νέα Δημοκρατία, καθώς έχει μπορέσει να απορροφήσει μέρος των παλαιών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, εμφανιζόμενη ως η κυρίαρχη δύναμη της χώρας.

Αυτή τη στιγμή, ίσως δεν υπάρχει κανείς Έλληνας πολίτης που να πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανακτήσει την κυβερνητική του δύναμη όπως στα χρόνια του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κώστα Σημίτη ή της δύσκολης διετίας του Γεωργίου Παπανδρέου, όταν η χώρα είχε υποστεί τα Μνημόνια.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Γιατί απέσυρε την υποψηφιότητά της η Μιλένα Αποστολάκη;

Χορηγούμενο

Καταιγιστικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό

Σήμερα, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ φαίνεται να ανταγωνίζονται για το ποιο κόμμα θα εξυπηρετήσει περισσότερο κόσμο στο ίδιο εκλογικό “πεδίο”, το οποίο όμως συρρικνώνεται αντί να επεκτείνεται.

Η μόνη επιλογή τους είναι να ξεπεράσουν τις εσωτερικές τους αντιπαραθέσεις και να ενωθούν, αντιμετωπίζοντας τη Νέα Δημοκρατία ως ενιαία πολιτική δύναμη.

Μπορεί αυτό από μόνο του να είναι αρκετό για να κερδίσουν την εξουσία; Όχι απαραίτητα, αλλά θα μπορούσε να προσφέρει μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση για αυτούς που ψηφίζουν πέρα από κομματικά κριτήρια.

Αυτοί είναι οι ψηφοφόροι που δεν είναι δεμένοι με πολιτικές και κομματικές προκαταλήψεις και που, όταν απογοητευτούν από την κυβέρνηση, στρέφονται στην επόμενη επιλογή.

Χορηγούμενο

Αν τα δύο κόμματα δεν ενωθούν, είναι αναπόφευκτο ότι θα συρρικνωθούν περαιτέρω, καθώς οι Έλληνες ψηφοφόροι έχουν κουραστεί από πολιτικές που δεν προσφέρουν προοπτικές και αντιμετωπίζουν διαρκώς προβλήματα επιβίωσης.

Αν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκριθούν στις περιστάσεις, οι ψηφοφόροι θα αναζητήσουν λύσεις αλλού.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button