ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Σοκ: Μουσουλμάνα πολιτικός πυροβόλησε εικόνα της Παναγίας

Μαζική κατακραυγή στους πολιτικούς κύκλους και στην κοινή γνώμη

Χορηγούμενο

Σοκ: Μουσουλμάνα πολιτικός πυροβόλησε εικόνα της Παναγίας! Μαζική κατακραυγή στους πολιτικούς κύκλους και στην κοινή γνώμη

Σοκ: Μουσουλμάνα πολιτικός πυροβόλησε εικόνα της Παναγίας… Σοκ έχει προκαλέσει στην Ελβετία η είδηση της 32χρονης μουσουλμάνας πολιτικού Σάνια Αμέτι, η οποία πυροβόλησε μια εικόνα της Παναγίας, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Η Αμέτι, που κατάγεται από τη Βοσνία και ανήκει στο κόμμα των Πρασίνων της Ελβετίας, ήρθε στη χώρα ως πρόσφυγας και έχει ενεργό συμμετοχή στην πολιτική σκηνή.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν η 32χρονη, συμπρόεδρος των Πράσινων Φιλελεύθερων από το 2021 και δημοτική σύμβουλος στη Ζυρίχη, δημοσίευσε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια εικόνα που την έδειχνε να πυροβολεί με πιστόλι σκοποβολής μια αφίσα της Παναγίας Βρεφοκρατούσας. Η εικόνα αυτή, που αφορούσε δημοπρασία πίνακα του 14ου αιώνα, προκάλεσε μαζική κατακραυγή τόσο στους πολιτικούς κύκλους όσο και στην κοινή γνώμη.

Χορηγούμενο

Δείτε βίντεο με την Μουσουλμάνα πολιτικό να καυχιέται για το «κατόρθωμά» της

Υπό την πίεση των έντονων αντιδράσεων, η Αμέτι κατέβασε τις αναρτήσεις της και ζήτησε δημόσια συγγνώμη, δηλώνοντας πως δεν είχε αντιληφθεί τη θρησκευτική σημασία της εικόνας. Ωστόσο, η συγγνώμη της δεν στάθηκε ικανή να κατευνάσει τις αντιδράσεις, καθώς πολλοί θεωρούν ότι η πράξη της ήταν άστοχη και προσβλητική προς τη χριστιανική κοινότητα.

Οργή: Έκαναν την Παναγία να έχει κολλήσει ευλογιά των πιθήκων

Χορηγούμενο

Το περιστατικό είχε άμεσες συνέπειες για την πολιτική καριέρα και την επαγγελματική της πορεία. Το κόμμα των Πρασίνων εξετάζει την αποπομπή της, ενώ η εταιρεία στην οποία εργαζόταν, η «Farner Group», διέκοψε τη συνεργασία μαζί της.

Συγκλονιστικό θαύμα: Πως η Παναγία έσωσε γνωστή έγκυο; «Εμφανίστηκε να κρατάει…»

Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις για τα όρια της ελευθερίας της έκφρασης, τη θρησκευτική ευαισθησία και τον σεβασμό προς τα σύμβολα διαφορετικών θρησκειών, με πολλούς να εκφράζουν την απογοήτευσή τους για τη συμπεριφορά της νεαρής πολιτικού.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button