ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργιάζουν οι Τούρκοι: Τώρα έβαλαν στόχο τα σχολεία της Θράκης

Επικαλούνται με θράσος μέχρι και τη Συνθήκη της Λωζάνης και το Διεθνές Δϊκαιο και θέτουν ξανά θέμα «μειονότητας»

Χορηγούμενο

Οργιάζουν οι Τούρκοι: Τώρα έβαλαν στόχο τα σχολεία της Θράκης! Επικαλούνται με θράσος μέχρι και τη Συνθήκη της Λωζάνης και το Διεθνές Δϊκαιο και θέτουν ξανά θέμα «μειονότητας»!

Οργιάζουν οι Τούρκοι: Τώρα έβαλαν στόχο τα σχολεία της Θράκης… Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, έκανε την εμφάνισή της μια νέα πρόκληση από το τουρκικό “βαθύ κράτος”, το οποίο φαίνεται να δρα τόσο στο παρασκήνιο όσο και στο προσκήνιο στη χώρα μας. Ο Ozan Ahmetoğlu, που αυτοπαρουσιάζεται ως “πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μειονοτικού Γυμνασίου και Λυκείου Ξάνθης”, έκανε δηλώσεις στο πρακτορείο Anadolu… «Δυστυχώς, οι εξουσίες του διοικητικού μας συμβουλίου, που είναι οι διαχειριστές των μειονοτικών σχολείων μας και εκλέγονται με τις ψήφους από τους γονείς, έχουν περιοριστεί από τους νόμους και τις αποφάσεις που ψήφισε η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια».

Ο Ahmetoğlu υποστήριξε πως μέχρι σήμερα, αποφάσεις που αφορούσαν την παράταση ή την αλλαγή της θητείας των διευθυντών των μειονοτικών σχολείων σε Ξάνθη και Κομοτηνή λαμβάνονταν με τη συμβολή των επιτροπών του συμβουλίου. Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι… “Η ελληνική κυβέρνηση έκανε αυτές τις αλλαγές στη Μειονοτική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο Σχολείο της Κομοτηνής στις 2 Σεπτεμβρίου χωρίς διαβούλευση με τις επιτροπές του συμβουλίου”.

Χορηγούμενο

Ο Ahmetoğlu τόνισε πως, στην πραγματικότητα, αφαιρέθηκε η αρμοδιότητα του διοικητικού συμβουλίου να λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με αυτό το ζήτημα, περιορίζοντας την επιρροή του στις διοικητικές διαδικασίες των μειονοτικών σχολείων. Επιπλέον, ανέφερε ότι “αυτή η κατάσταση προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια στη μειονοτική κοινότητα”.

Ο Ερντογάν σε παράκρουση: Έβαλε στόχο Δυτική Θράκη και Ρούμελη

Επικαλούνται με θράσος -αλά καρτ- από τη Συνθήκη της Λωζάνης μέχρι το Διεθνές Δίκαιο

Αναφερόμενος στη Συνθήκη της Λωζάνης, επεσήμανε ότι αυτή η απόφαση είναι… “Αντίθετη με τις εκπαιδευτικές και πολιτισμικές συμφωνίες που υπογράφηκαν μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της Συνθήκης της Λωζάνης”,

Χορηγούμενο

Ο Ahmetoğlu ανέφερε ότι οι επιτροπές του συμβουλίου θα πρέπει να διατηρούν διάλογο με τις εκπαιδευτικές αρχές, αντί να αποκλείονται από αυτή τη διαδικασία.

Σαν να μην ήταν αρκετό αυτό, ο Aydın Ahmet, πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης “Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης”, τόνισε επίσης ότι αυτή η πρακτική παραβιάζει τόσο τις διμερείς συμφωνίες όσο και το Διεθνές Δίκαιο.

Τονίζοντας ότι αυτή η πρακτική είναι μια προσπάθεια… “Να εξαλειφθεί το δικαίωμα της τουρκικής μειονότητας να έχει λόγο στα δικά της σχολεία”, ότι αυτό δεν μπορεί ποτέ να γίνει αποδεκτό.

«Είμαστε αντιμέτωποι με έναν νέο σφετερισμό δικαιωμάτων, που αποδεικνύει πόσο εύστοχες είναι οι αντιδράσεις μας στη βίαιη αφαίρεση των δικαιωμάτων εκπαίδευσης που μας παραχωρούνται από διεθνείς και διμερείς συμφωνίες. Η νοοτροπία που δεν απευθύνεται στις μειονότητες μας σε κανένα μειονοτικό ζήτημα είναι πλέον να σφετερίζονται ανοιχτά δικαιώματα χωρίς να βλέπουν κανένα κακό».

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button