EΛΛΑΔΑ

Ο Απόστολος Λύτρας εκτός φυλακής: Οι πρώτες δηλώσεις

Οι περιοριστικοί όροι και η «συγγνώμη»

Χορηγούμενο

Ο Απόστολος Λύτρας εκτός φυλακής: Οι πρώτες δηλώσεις, οι περιοριστικοί όροι και η «συγγνώμη» του δικηγόρου

Ο Απόστολος Λύτρας εκτός φυλακής: Οι πρώτες δηλώσεις… «Ζητά και πάλι συγγνώμη», ανέφερε ο δικηγόρος του Απόστολου Λύτρα, μετά την αποφυλάκισή του. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, με απόφασή του, αντικατέστησε την προσωρινή κράτηση του ποινικολόγου με περιοριστικούς όρους, ακολουθώντας την προηγούμενη εισαγγελική πρόταση.

Όπως δήλωσε ο Πέτρος Πανταζής, η στάση του Απόστολου Λύτρα απέναντι στο συμβάν που σημάδεψε τη ζωή του και την οικογένειά του παραμένει σταθερή.

Χορηγούμενο

«Ζητεί, ξανά, συγγνώμη από τη σύζυγό του και δηλώνει πως θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, για τη ψυχική και συναισθηματική προστασία των τέκνων του», υπογράμμισε.

Οι κόρες, η πρώην σύζυγος και η αδερφή του υποδέχτηκαν τον Απόστολο Λύτρα κατά την αποφυλάκισή του. Σε μια σύντομη δήλωση, ο ίδιος ανέφερε ότι «όλα θα ειπωθούν στον κατάλληλο χρόνο» και ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν, συμπεριλαμβανομένων των δικηγόρων και της οικογένειάς του.

Ο Απόστολος Λύτρας κατά την αποφυλάκισή του

Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον κατηγορούμενο δικηγόρο

Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον κατηγορούμενο δικηγόρο περιλαμβάνουν την απαγόρευση να πλησιάζει τη σύζυγο και το σπίτι της σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων, καθώς και την απαγόρευση οποιασδήποτε άμεσης ή έμμεσης επικοινωνίας μαζί της, μέσω τεχνικών μέσων ή τρίτων προσώπων. Η μόνη επιτρεπτή επικοινωνία είναι για θέματα που αφορούν το ανήλικο τέκνο, και αυτή μόνο μέσω δικηγόρων.

Χορηγούμενο

Επιπλέον, σε περίπτωση επαφής με το παιδί, η παράδοση και παραλαβή από τη σύζυγο ή από άτομο που αυτή έχει ορίσει, θα πρέπει να γίνεται έξω από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, χωρίς να επιτρέπεται ο κατηγορούμενος να μιλάει με το άτομο που συνοδεύει το παιδί.

Τέλος, ο Απόστολος Λύτρας υποχρεούται να παρακολουθήσει συμβουλευτικό και θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Κέντρου Αλληλεγγύης.

Απόστολος Λύτρας: Αυτό είναι το πολυτελές γιοτ του δικηγόρου (Φωτο)

Ο δικηγόρος του, Πέτρος Πανταζής, τόνισε αναλυτικά τα παρακάτω

«Δικαιώθηκε ένας νομικός αγώνας, είχαμε πει από τη πρώτη στιγμή ότι οι κατηγορίες που αφορούν τον κ. Λύτρα είναι πλημμελήματα. Ισχύει στο ακέραιο η δήλωση που έκανε ο Απόστολος Λύτρας την πρώτη ημέρα ενώπιον της κυρίας Ανακρίτριας, πως ζητά συγγνώμη κι ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να επανορθώσει σε αυτό που έκανε στην οικογένειά του».

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button