Δεν είναι καλά τα νέα για τη «Χασίγια» το λευκό θηλυκό τιγράκι, που εγκαταλείφτηκε παράλυτο έξω από το Αττικό Πάρκο, πριν από περίπου πέντε εβδομάδες.
Βαριά η ατμόσφαιρα και στο Αττικό Πάρκο, όπου νοσηλεύεται και φιλοξενείται η μικρή τίγρης, Χασίγια. Καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε, με δείγμα βιοψίας, που ελήφθη από τα οστά της, κατέδειξαν ότι, η κατάσταση της υγείας της είναι ιδιαίτερα σοβαρή.
Οι εξετάσεις έδειξαν ότι, η Χασίγια πάσχει από μεταβολική νόσο των οστών. Ασθένεια η οποία προκαλεί κατάγματα στα οστά της. Γι΄αυτό και δεν μπορεί να σταθεί στα πίσω ποδαράκια της.
Οι επιτροπή των 12 κτηνιάτρων, που συγκροτήθηκε από το Υπουργείο και την Περιφέρεια ως Ομάδα Εργασίας (Ο.Ε) για την αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας της «Χασίγια», συνεδριάζει, για να αξιολογήσει την κατάσταση και, επίσης, να γνωμοδοτήσει, για την περαιτέρω εξέλιξη της υγείας της μικρής τίγρης, χωρίς να αποκλείεται τίποτα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει ενημερωθεί από τους γιατρούς η Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Σταθουλοπούλου, που είναι αρμόδια για την κακοποίηση ζώων, καθώς και η Αντεισαγγελέας ΑΠ Αναστασία Μασούρα, η οποία εποπτεύει ανά την Επικράτεια τις σχετικές υποθέσεις.
Η μικρή λευκή τίγρης «Χασίγια» χειρουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Και της αφαιρέθηκε, επίσης, η μεταλλική λάμα, που είχε τοποθετηθεί στο ποδαράκι της, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί εκτιμούν ότι, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του ζώου, που το απέκτησε παράνομα, εγκατέλειψε το τεσσάρων μηνών θηλυκό τιγράκι σε κάδο απορριμμάτων έξω από το Αττικό Πάρκο, καθώς δεν μπορούσε να διαχειριστεί την κατάσταση της υγείας του. Ενώ, προηγουμένως το είχε υποβάλλει σε χειρουργική επέμβαση… Όπου και του είχε τοποθετηθεί, μάλιστα, στο ποδαράκι η μεταλλική λάμα (ίλος), η οποία και αφαιρέθηκε.
Γιατροί και εισαγγελείς αναμένεται να αποφασίσουν, μάλιστα, τις επόμενες ημέρες, τι ακριβώς θα γίνει, για το λευκό τιγράκι. Η ιστορία του οποίου προκάλεσε, μάλιστα, έκρηξη συγκίνησης και ανθρωπιάς.
Οι 12 γιατροί, που αποτελούν την Ομάδα Εργασίας για το τιγράκι είναι οι:
– Αναστασία Κομνηνού, Καθηγήτρια Χειρουργικής – Συγκριτικής Οφθαλμολογίας – Ιατρικής Εξωτικών και Άγριων Ζώων, Σχολή Επιστημών Υγείας, Τμήμα Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και Εθνικό Εστιακό Σημείο Επαφής για την Άγρια Πανίδα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας Ζώων.
– Δημήτρης Δούκας, Επίκουρος Καθηγητής Κτηνιατροδικαστικής και Διαγνωστικής Ανατομικής των Ζώων, Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
– Καζάκος Γεώργιος, Καθηγητής στη Σχολή Επιστημών Υγείας, Τμήμα Κτηνιατρικής, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) με ειδικότητα Κτηνιατρικής Χειρουργικής & Αναισθησιολογία -Εντατική θεραπεία.
– Στέλλα Μπέλη, Kτηνίατρος στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ανατολικής Αττικής (Αγροτικό Κτηνιατρείο Κερατέας).
– Δημήτρης Ποσάντζης , Κτηνίατρος DVM, στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.
– Αρσινόη Ψαρουδάκη, Κτηνίατρος BSc BVSc MRCVS, στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.
– Stamos Tahas, Zoo Veterinarian-DVM MSc PGCert Dipl. ACZM Dipl. ECZM(ZHM) MRCVS.
– Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης, Κτηνίατρος DVM, Ορθοπεδικός, Κτηνιατρικό Κέντρο Περιστερίου.
– Γρηγόρης Μαρκάκης Κτηνίατρος DVM, Υποψήφιος Διδάκτωρ Τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).
-Αχιλλέας Ακρίβος, Κτηνίατρος DVM, Κτηνιατρικό Κέντρο Περιστερίου.
– Φιλήμονας Διαμαντής, Κτηνίατρος (DVM).
– Νικολαΐδης Χριστόφορος, Κτηνίατρος νευροχειρουργός, κάτοχος του Certificate of Advanced Veterinary Practice (CertAVP) του Royal College of Veterinary Surgeons (RCVS) του Ηνωμένου Βασιλείου.
Χορηγούμενο