EΛΛΑΔΑ

Αλωνίζει η Τουρκική Μαφία: Αυτός είναι ο 30χρονος που συνελήφθη στη Χίο

Πότε και πως μπήκε στη χώρα μας; Όπλα χλιδάτη ζωή και εκτελέσεις

Χορηγούμενο

Αλωνίζει η Τουρκική Μαφία: Αυτός είναι ο 30χρονος που συνελήφθη στη Χίο… Πότε και πως μπήκε στη χώρα μας; Όπλα χλιδάτη ζωή και εκτελέσεις

Αλωνίζει η Τουρκική Μαφία: Αυτός είναι ο 30χρονος που συνελήφθη στη Χίο… Η σύλληψη του 30χρονου Τούρκου στη Χίο, η οποία αποκαλύφθηκε πρόσφατα, φέρνει στο προσκήνιο σοβαρά ζητήματα ασφαλείας και ελέγχου των συνόρων στην Ελλάδα. Ο συγκεκριμένος άνδρας, ο οποίος αρχικά συνελήφθη για παράνομη οπλοκατοχή και πλαστά έγγραφα, φαίνεται να έχει επαφές με διεθνές μαφιόζικο κύκλωμα με την κωδική ονομασία «Γεράκια» στην Τουρκία. Η περίπτωση αυτή αναδεικνύει ελλείψεις στην εποπτεία των συνόρων και των μεταναστευτικών διαδικασιών της χώρας.

Ο 30χρονος που συνελήφθη στη Χίο με άλλα μέλη της τουρκικής μαφίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του στη Χίο, οι αρχές ανακάλυψαν ένα πιστόλι, γεμιστήρα, 41 φυσίγγια, και δύο πλαστά έγγραφα με ιταλική σφραγίδα. Ο Τούρκος θεωρείται ότι έχει σχέσεις με επικίνδυνες εγκληματικές οργανώσεις και συνδέεται με μαφιόζικες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν βίαια περιστατικά σε Λούτσα και Πειραιά. Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) και η Αστυνομία εξετάζουν ενδελεχώς το κινητό τηλέφωνο του συλληφθέντα για ενδείξεις που να συνδέουν τον ίδιο με αυτές τις εγκληματικές δραστηριότητες.

Χορηγούμενο
Ο 30χρονος που συνελήφθη στη Χίο με άλλα μέλη της τουρκικής μαφίας

Πότε και πως μπήκε στη χώρα μας; Όπλα χλιδάτη ζωή και εκτελέσεις

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο 30χρονος είχε εισέλθει στην Ελλάδα από τα Διαβατά στις 14 Ιουνίου, όπου του είχε χορηγηθεί προσωρινή κάρτα αίτησης ασύλου, η οποία είναι σε εκκρεμότητα με διετή ισχύ. Στη Χίο, την οποία επέλεξε για να διαμείνει, νοίκιασε ένα σπίτι και κυκλοφορούσε με ένα πανάκριβο αυτοκίνητο, η προέλευση του οποίου δεν έχει ακόμη διαλευκανθεί. Οι αρχές ερευνούν την προμήθεια του οχήματος και εξετάζουν το ενδεχόμενο να το έχει φέρει από το εξωτερικό.

Ο 30χρονος Τούρκος μαφιόζος καμαρώνει και επιδεικνύει τον βαρύ οπλισμό του στα social
Η κάρτα αίτησης ασύλου του 30χρονου μαφιόζου

Ταυτόχρονα, ο συλληφθείς δημοσίευε φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες επιδείκνυε βαρύ οπλισμό και την μαφιόζικη παρέα του. Αυτές οι εικόνες ενισχύουν την ανησυχία για την ασφάλεια και τις αδυναμίες στη διαχείριση των μεταναστευτικών και αστυνομικών διαδικασιών στην Ελλάδα.

Ο 30χρονος Τούρκος μαφιόζος καμαρώνει και επιδεικνύει τον βαρύ οπλισμό του στα social

Το περιστατικό αυτό έρχεται να καταδείξει τις κρίσιμες αδυναμίες στον έλεγχο των συνόρων και την ανάγκη για αυστηρότερους ελέγχους και καλύτερη συντονισμένη δράση από τις αρχές για την αποτροπή της εισόδου επικίνδυνων ατόμων στη χώρα.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button