ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σαρώνουν οι αιφνίδιοι θάνατοι: Πως συνδέονται τα εμβόλια Covid;

«Πες μου το εμβόλιο που έκανες να σου πω ποιο όργανο θα προσβληθεί»

Χορηγούμενο

Σαρώνουν οι αιφνίδιοι θάνατοι: Πως συνδέονται με τα εμβόλια Covid; «Πες μου το εμβόλιο που έκανες να σου πω ποιο όργανο θα προσβληθεί»

Σαρώνουν οι αιφνίδιοι θάνατοι: Πως συνδέονται τα εμβόλια Covid; Μετά από εκτενή μελέτη που συνέδεσε τα εμβόλια με την παγκόσμια αύξηση αιφνίδιων θανάτων, κορυφαίοι επιστήμονες προτρέπουν όσους έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19 να παρακολουθούνται στενά από γιατρούς. Η ερευνητική ομάδα, υπό την ηγεσία του μικροβιολόγου καθηγητή Kai Wei Lee από το Universiti Putra Malaysia (UPM) και άλλων επιστημόνων από το Universiti Tunku Abdul Rahman στη Μαλαισία, διερεύνησε την πιθανή αιτία των διαφόρων καρδιακών και νευρολογικών προβλημάτων που εμφανίστηκαν σε εμβολιασμένα άτομα.

Αναλύοντας δεδομένα από τρεις μεγάλες βάσεις ιατρικών αναφορών, η ομάδα προσπάθησε να εντοπίσει τις επιπλοκές που παρατηρήθηκαν μετά τους μαζικούς εμβολιασμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τα αποτελέσματα της έρευνάς τους δημοσιεύτηκαν στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής.

Χορηγούμενο

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν πληροφορίες σχετικά με τις καρδιακές και νευρολογικές παρενέργειες που καταγράφηκαν σε εμβολιασμένους, εξετάζοντας και τις αναφορές για το είδος του εμβολίου που είχαν λάβει οι ασθενείς.

«Πες μου το εμβόλιο που έκανες να σου πω ποιο όργανο θα προσβληθεί»

Η ανασκόπηση έδειξε ότι οι διαφορετικές τεχνολογίες των εμβολίων για τον Covid-19 προκάλεσαν διαφορετικές ανεπιθύμητες παρενέργειες. Συγκεκριμένα, το 90% των περιπτώσεων καρδιακών προβλημάτων αφορούσε άτομα που είχαν εμβολιαστεί με εμβόλια mRNA, όπως το Pfizer και το Moderna. Από την άλλη, το 52,6% των ατόμων που εμφάνισαν εγκεφαλικές διαταραχές είχαν λάβει εμβόλια ιικού φορέα, όπως το Johnson & Johnson και το AstraZeneca, ενώ οι υπόλοιποι είχαν εμβολιαστεί με εμβόλια mRNA.

«Δεν υπήρχε αξιοσημείωτη διαφορά στην κατανομή του φύλου μεταξύ αυτών των δύο ομάδων ληπτών εμβολίων.

Χορηγούμενο

Τα εμβόλια mRNA (όλες οι μάρκες) συσχετίστηκαν με σχεδόν το 90,0% των καρδιακών επιπλοκών, ενώ τα εμβόλια ιικού φορέα συσχετίστηκαν με ελαφρώς περισσότερες από τις μισές (52,6%) των νευρολογικών επιπλοκών».

Covid – Αποκάλυψη σοκ για την ακίδα των mRNA εμβολίων: Οι θάνατοι και η δράση της στα κύτταρα των εμβολιασμένων

Σαρώνουν οι αιφνίδιοι θάνατοι: Πως συνδέονται τα εμβόλια Covid; Τι ρόλο παίζουν οι δόσεις;

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι τα εμβόλια ιικού φορέα δόθηκαν συνήθως σε μία δόση, ενώ τα εμβόλια mRNA απαιτούσαν συνήθως δύο δόσεις. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι ασθενείς που εμφάνισαν καρδιακές διαταραχές είχαν συχνά λάβει δύο ή περισσότερες δόσεις των εμβολίων mRNA.

«Όσον αφορά τη δόση, οι καρδιακές επιπλοκές ήταν πιο συχνές μετά τη δεύτερη (69,1%), ενώ οι νευρολογικές επιπλοκές ήταν πιο συχνές μετά την πρώτη δόση (63,6%)».

Χορηγούμενο

Μόνο μία δόση ήταν αρκετή για να προκαλέσει εγκεφαλικές διαταραχές σε πολλές από τις περιπτώσεις, σύμφωνα με τους ερευνητές. Αυτοί τονίζουν ότι όλοι οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά, ακόμα κι αν δεν παρουσιάζουν συμπτώματα ανεπιθύμητων ενεργειών. Υπογραμμίζουν πως υπάρχουν πλέον επαρκή στοιχεία που δείχνουν ότι όσοι έλαβαν τα εμβόλια διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο ξαφνικού θανάτου. Το ποσοστό θνησιμότητας που καταγράφηκε στη μελέτη τους είναι αρκετά υψηλό για να προκαλεί σοβαρές ανησυχίες.

«Το 5,9% των περιπτώσεων με νευρολογικές επιπλοκές και το 2,5% εκείνων με καρδιακές επιπλοκές ήταν θανατηφόρες, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεπούς και προσεκτικής παρακολούθησης των εμβολιασμένων ατόμων για τον μετριασμό αυτών των περιστατικών», προειδοποιούν.

Αυτές οι εξελίξεις έρχονται καθώς επιστήμονες και γιατροί συνεχίζουν να αναγνωρίζουν τη σύνδεση των εμβολίων Covid με έναν αυξανόμενο αριθμό παρενεργειών, ασθενειών και αιφνιδίων θανάτων. Παράλληλα, ερευνητές στην Ιαπωνία εξέδωσαν επείγουσα προειδοποίηση μετά από μια «σοκαριστική» ανακάλυψη.

Κορυφαίοι Ιάπωνες επιστήμονες προειδοποιούν

Οι Ιάπωνες επιστήμονες προειδοποιούν το κοινό για τους κινδύνους που ενδέχεται να συνδέονται με τα εμβόλια mRNA κατά του Covid… «Επηρεάζουν πλέον κάθε πιθανή πτυχή της ανθρώπινης παθολογίας».

Χορηγούμενο

Οι κορυφαίοι ειδικοί της χώρας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς έχουν συνδέσει τα εμβόλια mRNA για τον Covid με την αύξηση 201 επικίνδυνων και θανατηφόρων παθήσεων. Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν σε μια 93λεπτη συνέντευξη Τύπου, όπου κορυφαίοι Ιάπωνες ερευνητές αποκάλυψαν ότι τα εμβόλια Covid έχουν συνδεθεί με χιλιάδες παρενέργειες.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η Ομάδα Μελέτης για Θέματα Εμβολίων, αποτελούμενη από διακεκριμένους ιατρικούς ειδικούς, παρουσίασε τα ευρήματα μιας «σοκαριστικής» συστηματικής ανασκόπησης ερευνητικών δεδομένων.

Αυτά τα συμπεράσματα προέκυψαν μετά από έξι μήνες ερευνών για τις παρενέργειες των δόσεων mRNA που χορηγήθηκαν στον πληθυσμό για την καταπολέμηση του Covid-19. Ο ομότιμος καθηγητής Masanori Fukushima από το Πανεπιστήμιο του Κιότο προειδοποίησε ότι το μέγεθος των επιπτώσεων αυτών των θεραπειών είναι «χωρίς προηγούμενο» για τις ιατρικές μεθόδους.

«Μια συστηματική ανασκόπηση της βιβλιογραφίας αποκάλυψε συγκλονιστικές πληροφορίες και επιβεβαιώνει χιλιάδες δημοσιεύματα που αναφέρονται σε παρενέργειες του εμβολιασμού, που τελικά επηρεάζει κάθε πιθανή πτυχή της ανθρώπινης παθολογίας, από την οφθαλμολογία μέχρι την ψυχιατρική», είπε.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button