ΚΟΣΜΟΣ

Χιλιάδες τόνοι πολύτιμα διαμάντια κρυμμένα σε σπίτια

Σε ποιά πόλη βρίσκονται και ποιά είναι η αξία τους;

Χορηγούμενο

Χιλιάδες τόνοι πολύτιμα διαμάντια κρυμμένα κάτω από σπίτια! Σε ποιά πόλη βρίσκονται και ποιά είναι η αξία τους;

Χιλιάδες τόνοι πολύτιμα διαμάντια κρυμμένα κάτω από σπίτια… Μία γερμανική πόλη βρίσκεται χτισμένη πάνω σε θεμέλια που περιέχουν δεκάδες χιλιάδες τόνους διαμαντιών. Αν και οι πολύτιμοι λίθοι και ορυκτά συνήθως στις κατασκευές για να προσδώσουν πολυτέλεια και σπουδαιότητα, οι κάτοικοι του Νόρντλινγκεν δεν γνώριζαν μέχρι τον 20ο αιώνα ότι η πόλη τους κρύβει έναν υπόγειο πυρήνα διαμάντι βάρους 72.000 τόνων, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Η στρογγυλή πόλη του Νόρντλινγκεν

Η πόλη βρίσκεται μέσα σε μια κρατήρα, κάτι που εξηγεί το κυκλικό της σχήμα. Για πολλά χρόνια, θεωρούνταν ότι ο κρατήρας είχε σχηματιστεί από ηφαιστειακή δραστηριότητα. Ωστόσο, τη δεκαετία του 1960, οι Αμερικανοί γεωλόγοι Eugene Shoemaker και Edward Chao διαπίστωσαν ότι ο κρατήρας, με διάμετρο 26 χιλιομέτρων, είχε δημιουργηθεί από την πρόσκρουση ενός αστεροειδή στη Γη.

Χορηγούμενο

Τι θα συμβεί στην Γη όταν πέσει αστεροειδής; Βίντεο σοκ!

Η θεωρία τους επιβεβαιώθηκε όταν ανακάλυψαν μεγάλες ποσότητες μικροσκοπικών σωματιδίων διαμαντιού μέσα στο σκυρόδεμα των τοίχων της εκκλησίας, που δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι. Το γεγονός ότι ο μετεωρίτης ταξίδευε με ταχύτητα κοντά στα 25 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο είχε προκαλέσει τόσο μεγάλες πιέσεις και θερμοκρασίες, που δημιούργησε μικρά διαμάντια από τον άνθρακα που περιείχε, σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Ο Δρ Stefan Hölzl, γεωλόγος και διευθυντής του Μουσείου Nördlingen RiesKrater, δήλωσε… «Υπάρχουν μερικά μέρη στον κόσμο όπου αυτού του είδους το υλικό αστεροειδών έχει χρησιμοποιηθεί για κτίρια, αλλά πουθενά σε τέτοια κλίμακα. Εδώ χρησιμοποιήθηκε για να χτιστεί ολόκληρη η πόλη».

Χορηγούμενο

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο με τα διαμάντια και την πόλη Νόρντλινγκεν

Πιστεύεται ότι μόνο η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Nördlingen περιέχει περίπου 5.000 καράτια διαμαντιών. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο καθηγητής, παρόλο που τα διαμάντια είναι σε αφθονία, η κατάσταση στην οποία βρίσκονται περιορίζει την εμπορική τους αξία σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Έτσι, αν και η πόλη του Νόρντλινγκεν είναι μοναδική, δεν διαθέτει τελικά σημαντικό οικονομικό αντίκρισμα…


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button