EΛΛΑΔΑ

Καιρός: Αναμένονται ψυχρές αέριες μάζες και βροχές – Το φθινόπωρο επιστρέφει!

Πτώση της θερμοκρασίας και αλλαγή του καιρού τις επόμενες ημέρες

Χορηγούμενο

Αναμένονται πτώση της θερμοκρασίας και αλλαγή του καιρού τις επόμενες ημέρες. Με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται κάτω από τα κανονικά επίπεδα για πρώτη φορά μετά από μήνες.

Ο Διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του επισημαίνει την επερχόμενη αλλαγή στον καιρό που θα επηρεάσει τη χώρα: «Για πρώτη φορά εδώ και καιρό, οι προβλεπόμενες θερμοκρασίες θα είναι κάτω από τα κανονικά επίπεδα. Είχαμε συνηθίσει σε θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα για πάνω από τρεις μήνες. Τώρα, η κατάσταση αλλάζει! Θυμίζοντας μας πώς πρέπει να είναι ο φθινοπωρινός καιρός».

Χορηγούμενο

Ο Κολυδάς αναφέρεται επίσης στην κακοκαιρία Boris. Η οποία πλήττει τμήματα της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης: «Η κυριαρχία του μπλε στον ευρωπαϊκό Νότο είναι προφανής. Κάτι που οφείλεται στη βίαιη εισβολή του #Boris στην Ανατολική Ευρώπη, με τις ψυχρές μάζες να επηρεάζουν τα δυτικά τμήματα του ανώτερου χαμηλού. Φαίνεται ότι η φύση, ακόμα και με βίαιο τρόπο, προσπαθεί να ισορροπήσει την κατάσταση».

Τέλος, τονίζει ότι τις επόμενες ημέρες αναμένονται χαμηλά από την κεντρική Μεσόγειο, τα οποία θα φέρουν πολλές βροχές. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση έως και 8 βαθμούς Κελσίου σήμερα, Κυριακή, σε σύγκριση με την Παρασκευή.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button