ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Μετανάστες: Η Γερμανία κλείνει σύνορα και στην Ελλάδα εισβάλλουν από παντού

Θα λάβει δραστικά μέτρα η Αθήνα ή θα «πνιγούμε» στους αλλοδαπούς;

Χορηγούμενο

Μετανάστες: Η Γερμανία κλείνει σύνορα και στην Ελλάδα εισβάλλουν από παντού! Θα λάβει δραστικά μέτρα η Αθήνα ή θα «πνιγούμε» στους αλλοδαπούς;

Μετανάστες: Η Γερμανία κλείνει σύνορα και στην Ελλάδα εισβάλλουν από παντού… Η παράνομη μετανάστευση συνεχίζει να αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα, με μετανάστες να προσπαθούν να εισέλθουν στη χώρα στοιβαγμένοι ακόμη και σε νταλίκες ή κρυμμένοι ανάμεσα στα εμπορεύματα. Οι διακινητές μάλιστα δεν διστάζουν να διαφημίζουν την ευκολία με την οποία υποστηρίζουν ότι μπορούν να περάσουν ανθρώπους στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διακινητές συναντούν τους μετανάστες στην Κωνσταντινούπολη ή την Ανδριανούπολη, τους μεταφέρουν με φορτηγά ή βαν και τους κατευθύνουν στον Έβρο, ζητώντας προκαταβολή για τις «υπηρεσίες» τους. Τα ποσά που απαιτούνται κυμαίνονται από 2.000 έως 7.000 ευρώ ανά άτομο.

Μάστιγα το Μεταναστευτικό: Χιλιάδες αλλοδαποί εισβάλλουν στα νησιά του Αιγαίου!

Χορηγούμενο

Σύμφωνα με το Star, οι μεταναστευτικές ροές είναι συνεχείς, με δεκάδες μετανάστες να φτάνουν καθημερινά στα νησιά του Αιγαίου. Μόλις χθες, 28 άτομα εντοπίστηκαν στο Αγαθονήσι, ενώ ο διακινητής που τους μετέφερε συνελήφθη μετά από καταδίωξη από το λιμενικό. Οι διακινητές συνεχώς τροποποιούν τις τακτικές τους για να αποφύγουν τις εντατικές περιπολίες των ελληνικών αρχών.

Βίντεο σοκ: Μετανάστες μπούκαραν σε εκκλησία και την έκαναν «γυαλιά – καρφιά»!

Η Γερμανία κλείνει τα σύνορά της και στην Ελλάδα εισβάλλουν από παντού

Ταυτόχρονα, η Γερμανία θέτει σε ισχύ αυστηρούς ελέγχους στα χερσαία της σύνορα για να καταπολεμήσει την παράτυπη μετανάστευση και την ισλαμιστική απειλή. Παρόλο που οι έλεγχοι ήταν ήδη ενεργοί στα νοτιοανατολικά σύνορα με χώρες όπως η Αυστρία, η Ελβετία και η Πολωνία, τώρα επεκτείνονται και στις υπόλοιπες συνοριακές γραμμές με χώρες όπως η Γαλλία, το Βέλγιο και η Ολλανδία.

Χορηγούμενο

Η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Νάνσι Φέζερ, επιβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι θα είναι «έξυπνοι» ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών και στις διασυνοριακές μετακινήσεις. Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες για να αποφευχθούν μποτιλιαρίσματα στα σύνορα, δεδομένου ότι πολλές συνοριακές πόλεις ανησυχούν για τις πιθανές καθυστερήσεις που θα επηρεάσουν τόσο τους πολίτες όσο και τις μεταφορικές εταιρείες.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button