ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Σε σοκ ο Μασκ με την Ελλάδα: Διπλάσιοι θάνατοι από γεννήσεις

Λιγότερες από 77.000 γεννήσεις το 2022 ενώ οι θάνατοι έφτασαν τις 140.000

Χορηγούμενο

Σε σοκ ο Μασκ με την Ελλάδα: Διπλάσιοι θάνατοι από γεννήσεις! Λιγότερες από 77.000 γεννήσεις το 2022 ενώ οι θάνατοι έφτασαν τις 140.000!

Σε σοκ ο Μασκ με την Ελλάδα: Διπλάσιοι θάνατοι από γεννήσεις… Ο Έλον Μασκ, επικεφαλής της SpaceX και της Tesla, εξέφρασε την ανησυχία του για τη δημογραφική κρίση στην Ελλάδα μέσω ανάρτησης στο «X». Αφού διάβασε στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι θάνατοι στην Ελλάδα είναι διπλάσιοι από τις γεννήσεις, ο Μασκ φάνηκε δυσάρεστα έκπληκτος από την κατάσταση.

Ο πατέρας 11 παιδιών και δισεκατομμυριούχος έκανε retweet μια ανάρτηση άλλου χρήστη, σχολιάζοντας το ζήτημα που αφορά την ελληνική δημογραφική κατάρρευση. Στην ανάρτησή του, ανέφερε με προβληματισμό τα στοιχεία που δείχνουν ότι η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα όσον αφορά τις γεννήσεις σε σχέση με τους θανάτους.

Χορηγούμενο

«Ουάου, σχεδόν διπλάσιοι άνθρωποι πέθαναν απ’ όσα παιδιά γεννήθηκαν στην Ελλάδα».

Αναφέρεται σε ανάρτηση δημοσιογράφου, η οποία βασίζεται σε δημοσίευμα της Express. Σύμφωνα με αυτή την ανάρτηση, νέα δεδομένα προβλέπουν ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας θα μειωθεί δραματικά κατά 25% μέχρι το 2070.

Και συνέχισε…

«Το 2022, η χώρα κατέγραψε λιγότερες από 77.000 γεννήσεις, τις χαμηλότερες εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, ενώ οι θάνατοι έφτασαν τις 140.000.

Οι οικονομικές προκλήσεις, οι χαμηλοί μισθοί και η υψηλή ανεργία έχουν οδηγήσει πολλούς νέους Έλληνες στο εξωτερικό, επιδεινώνοντας την κρίση.

Χορηγούμενο

Η Ελλάδα «πεθαίνει»! Με παιδί μόνο το ένα στα τέσσερα σπίτια! Τα στοιχεία της Eurostat σοκάρουν!

Το ποσοστό γεννήσεων στην Ελλάδα είναι πλέον μόλις 1,32 γεννήσεις ανά γυναίκα, οδηγώντας σε γήρανση του πληθυσμού.

Η κυβέρνηση έχει εισαγάγει φορολογικά κίνητρα και μέτρα στήριξης της οικογένειας για την καταπολέμηση της τάσης, με τους αξιωματούχους να την αποκαλούν τη “μεγαλύτερη απειλή” του έθνους».

Όπως ήταν λογικό τα σχόλια «έπεσαν βροχή» με έναν από τους χρήστες να γράφει:

Χορηγούμενο

«Ο Μασκ να αγοράσει την Ελλάδα και να την κάνει μεγάλη ξανά», παραφράζοντας την φράση της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ: «Make America great again».

Η δημογραφική κρίση είναι ένα θέμα που απασχολεί τον Μασκ, ίσως περισσότερο από τους Έλληνες πολιτικούς, καθώς έχει εκφράσει την ανησυχία του και στο παρελθόν για τη μείωση των γεννήσεων. Ως υπέρμαχος της οικογένειας και της τεχνολογικής προόδου, η νέα αυτή αναφορά στο ζήτημα της Ελλάδας προσθέτει στον παγκόσμιο διάλογο για τις συνέπειες της μείωσης των πληθυσμών.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button