ΚΟΣΜΟΣ

Πανικός στις ΗΠΑ: «Βροχή» τα λουκέτα σε μεγάλες τράπεζες

Γιατί κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα υποκαταστήματά τους;

Χορηγούμενο

Πανικός στις ΗΠΑ: «Βροχή» τα λουκέτα σε μεγάλες τράπεζες! Γιατί κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα υποκαταστήματά τους;

Πανικός στις ΗΠΑ: «Βροχή» τα λουκέτα σε μεγάλες τράπεζες… Στις τελευταίες δύο εβδομάδες, πάνω από 50 καταστήματα αμερικανικών τραπεζών έχουν κλείσει, καθώς η τάση προς την ηλεκτρονική τραπεζική συνεχίζει να μειώνει την ανάγκη για φυσικά υποκαταστήματα.

Τράπεζες όπως η Wells Fargo, η Chase και η Fulton έχουν προχωρήσει στο κλείσιμο των υποκαταστημάτων τους μεταξύ 19 Αυγούστου και 7 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την Daily Mail, η Bank of America και η Chase έχουν προγραμματίσει το κλείσιμο ακόμη δώδεκα υποκαταστημάτων η καθεμία, όπως ενημέρωσαν τη ρυθμιστική αρχή. Επίσης, η Wells Fargo θα κλείσει εννέα καταστήματα, ενώ η Fulton θα προχωρήσει σε κλείσιμο επτά.

Χορηγούμενο

Επιπλέον, καταστήματα έκλεισαν και από άλλες τράπεζες, όπως οι First National Bank of Long Island, Flagstar, Moody, PNC, Santander, UMB και Zions Bancorporation, σε περιοχές που εκτείνονται από την Αριζόνα μέχρι το Νιου Τζέρσεϊ.

Η OCC (Office of the Comptroller of the Currency) επιβεβαίωσε τα κλεισίματα, παρακολουθώντας τα αποθέματα υποκαταστημάτων και δημοσιεύοντας ενημερώσεις σε εβδομαδιαία βάση. Οι μεγάλες τράπεζες φαίνεται να προτιμούν ολοένα και περισσότερο τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες αντί των δαπανηρών φυσικών υποκαταστημάτων.

«Τα στοιχεία των ερευνών συνεχίζουν να δείχνουν ότι η ηλεκτρονική τράπεζα γίνεται γρήγορα το πρότυπο για τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι κάνουν τραπεζικές συναλλαγές», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής περιεχομένου δεδομένων στο GoBankingRates, Andrew Murray, στη DailyMail.com.

Χορηγούμενο

«Οι περισσότεροι Αμερικανοί το βρίσκουν πιο βολικό από το να χρειάζεται να πάνε σε μια τράπεζα την ώρα του μεσημεριανού ή νωρίς το Σαββατοκύριακο, και καθώς όλο και περισσότεροι ενήλικες που μεγάλωσαν με smartphones μπαίνουν στην αγορά, η δημοτικότητά του θα συνεχίσει να αυξάνεται», εξήγησε ο Murray.

«Παρόλο που η τράπεζα μέσω κινητού θεωρείται περισσότερο αυτοεξυπηρέτηση, συχνά προσφέρονται λειτουργίες όπως η υποστήριξη μέσω διαδικτυακής συνομιλίας για να σας βοηθήσουν αν χρειάζεστε βοήθεια», δήλωσε η Jessica Morgan, οικονομική εμπειρογνώμονας και ιδρύτρια του Canadian Budget.

«Οι περισσότερες νέες ηλεκτρονικές τράπεζες πρέπει να εργαστούν σκληρότερα για να ανταγωνιστούν για την επιχείρησή σας, προσφέροντας συχνά χαμηλές ή καθόλου χρεώσεις, απεριόριστες συναλλαγές και υψηλότερα επιτόκια. Η χρήση μιας τράπεζας στην οποία έχετε πρόσβαση από το τηλέφωνό σας μπορεί να σας εξοικονομήσει έως και μερικές εκατοντάδες δολάρια ετησίως από τα τέλη λογαριασμού», εξήγησε.

Η απόφαση για κλείσιμο υποκαταστημάτων μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική οικονομική εξοικονόμηση για τις παραδοσιακές τράπεζες, καθώς η λειτουργία ενός τυπικού τραπεζικού καταστήματος κοστίζει περίπου 2,6 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Χορηγούμενο

«Βόμβα» από μεγαλομέτοχο της Τράπεζας Πειραιώς: Έρχεται κατάρρευση

Σύμφωνα με μελέτη της DailyMail.com, οι αμερικανικές τράπεζες έκλεισαν 539 υποκαταστήματα μόνο κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Η πολιτεία που υπέστη τη μεγαλύτερη επίδραση ήταν η Καλιφόρνια, με 72 κλειστά καταστήματα. Ακολουθεί η Νέα Υόρκη με 51 κλείσεις, και η Πενσυλβάνια με 40 υποκαταστήματα που έβαλαν λουκέτο.

«Τα τελευταία χρόνια, έχουμε αναβαθμίσει το δίκτυο των καταστημάτων μας και ενδέχεται να συνεχίσουμε να συνδυάζουμε δύο παλαιότερα υπάρχοντα υποκαταστήματα σε μία καλύτερη τοποθεσία», δήλωσε η Wells Fargo στην DailyMail.com.

Χορηγούμενο

«Κάτι τέτοιο δεν αφαιρεί τη σημασία των πελατών μας και των κοινοτήτων που εξυπηρετούμε».

Η αμερικανική τράπεζα τόνισε επίσης την τάση των πελατών να στραφούν προς την ηλεκτρονική τραπεζική και την «ανάγκη για μεγαλύτερη ευχρηστία» ως βασικούς λόγους για το ευρύ κλείσιμο των υποκαταστημάτων της.

«Καθώς εξελισσόμαστε μαζί με τους πελάτες μας, επανεκτιμούμε το φυσικό μας αποτύπωμα και σε ορισμένες περιπτώσεις, ενοποιούμε τις τοποθεσίες των υποκαταστημάτων σε επιλεγμένες αγορές», ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της νωρίτερα φέτος.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button