EΛΛΑΔΑ

Tupperware στα πρόθυρα πτώχευσης – Ραγδαία πτώση της μετοχής

Η ιστορική εταιρεία, που κατασκευάζει οικιακά προϊόντα εδώ και σχεδόν 100 χρόνια

Χορηγούμενο

Η Tupperware Brands προετοιμάζεται να κηρύξει πτώχευση. Πιθανώς μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές που είναι ενήμερες για τα σχέδια της εταιρείας. Μετά από παρατεταμένες προσπάθειες αναδιοργάνωσης λόγω της μείωσης της ζήτησης.

Η ιστορική εταιρεία, που κατασκευάζει οικιακά προϊόντα εδώ και σχεδόν 100 χρόνια, πρόκειται να ζητήσει δικαστική προστασία. Καθώς παραβίασε τους όρους του χρέους της και έχει ήδη προσλάβει νομικούς και οικονομικούς συμβούλους. Σύμφωνα με πηγές που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους λόγω της ευαίσθητης φύσης των πληροφοριών.

Χορηγούμενο

Η Tupperware ιδρύθηκε το 1946 από τον χημικό Earl Tupper και γνώρισε μεγάλη επιτυχία τη δεκαετία του 1950 με τα διάσημα “πάρτι Tupperware”, που έδωσαν στις γυναίκες της εποχής την ευκαιρία να προωθήσουν προϊόντα αποθήκευσης τροφίμων στα σπίτια τους, ενισχύοντας παράλληλα την αυτονομία τους.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν καθώς οι οικογένειες που έμεναν στο σπίτι μαγείρευαν περισσότερο. Ωστόσο, με το τέλος των περιοριστικών μέτρων, οι πωλήσεις παρουσίασαν πτώση.

Η εταιρεία βρίσκεται σε παρατεταμένες διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της σχετικά με το χρέος της, που ξεπερνά τα 700 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το Bloomberg News.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button