EΛΛΑΔΑ

Θλίψη: Πέθανε ο σπουδαίος συνθέτης Αλέξης Παπαδημήτριου

Το μεγάλο έργο που αφήνει πίσω του και το τελευταίο «αντίο»

Χορηγούμενο

Θλίψη: Πέθανε ο σπουδαίος συνθέτης Αλέξης Παπαδημήτριου – Το μεγάλο έργο που αφήνει πίσω του και το τελευταίο «αντίο»

Θλίψη: Πέθανε ο σπουδαίος συνθέτης Αλέξης Παπαδημήτριου… Ο Αλέξης Παπαδημητρίου, ένας από τους πιο σπουδαίους Έλληνες συνθέτες, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, βυθίζοντας σε θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο και τους θαυμαστές του. Η θλιβερή είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσω ανάρτησης στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, προκαλώντας συγκίνηση και αποχαιρετιστήρια μηνύματα από όσους εκτιμούσαν το έργο του.

Ο Παπαδημητρίου υπήρξε μια εμβληματική μορφή της ελληνικής μουσικής σκηνής, έχοντας συνθέσει πλήθος έργων που σημάδεψαν την ελληνική μουσική. Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, συνεργάστηκε με κορυφαίους καλλιτέχνες και τραγουδιστές, ενώ οι μελωδίες του άφησαν ανεξίτηλο αποτύπωμα στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας. Οι συνθέσεις του συνδυάζουν παραδοσιακά στοιχεία με σύγχρονες επιρροές, αναδεικνύοντας την ευαισθησία και την πρωτοτυπία του.

Χορηγούμενο

Πότε και που θα γίνει η κηδεία του;

Το τελευταίο «αντίο» στον Αλέξη Παπαδημητρίου θα δοθεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές θα συγκεντρωθούν για να τον τιμήσουν. Η οικογένεια του εκλιπόντος, εκφράζοντας τη σεμνότητα και την αλληλεγγύη που τον διέκριναν, ζήτησε αντί για στεφάνια να γίνουν δωρεές στα Παιδικά Χωριά SOS, δείχνοντας έμπρακτα την αφοσίωση του συνθέτη στην προσφορά και την κοινωνική ευαισθησία.

«Χθες το απόγευμα έφυγε ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς. Η κηδεία, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 11.00 στο Α Κοιμητήριο Αθηνών. Θερμή παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνων να γίνει δωρεά στα παιδικά χωριά SOS» αναφέρεται στην ανάρτηση για τον Αλέξη Παπαδημητρίου.

Χορηγούμενο

Ιωάννης Διώτης: Πέθανε ξαφνικά ο Εισαγγελέας της 17 Νοέμβρη

Η απώλεια του Αλέξη Παπαδημητρίου αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον καλλιτεχνικό κόσμο. Η μουσική του κληρονομιά, ωστόσο, θα συνεχίσει να ζει και να εμπνέει τις επόμενες γενιές… Οι μελωδίες του θα ακούγονται και θα θυμίζουν την τεράστια συμβολή του στην ελληνική μουσική.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button