EΛΛΑΔΑ

«Βόμβα«: Γνωστός επιχειρηματίας και παράγοντας ομάδας «εγκέφαλοι» σπείρας

Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες τους

Χορηγούμενο

«Βόμβα«: Γνωστός επιχειρηματίας και παράγοντας ομάδας «εγκέφαλοι» σπείρας! Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες τους

«Βόμβα«: Γνωστός επιχειρηματίας και παράγοντας ομάδας «εγκέφαλοι» σπείρας… Δύο αδέλφια βρίσκονται στο επίκεντρο μιας μεγάλης υπόθεσης ξεπλύματος μαύρου χρήματος, κατηγορούμενοι ως εγκέφαλοι μιας σπείρας 140 ατόμων που μέσω εικονικών συναλλαγών και της μη απόδοσης ΦΠΑ, κατάφεραν να αποσπάσουν τουλάχιστον 150 εκατομμύρια ευρώ. Ένας από τους αδελφούς αυτούς είναι παράγοντας ποδοσφαιρικής ομάδας που αγωνίζεται στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία, γεγονός που δίνει ακόμη μεγαλύτερη διάσταση στην υπόθεση.

Ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ο οποίος είναι πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, έχει ήδη εκδώσει διάταξη για τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και των θυρίδων των εμπλεκόμενων προσώπων, μέχρι το ποσό των 150 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτή η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της διερεύνησης των χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων της σπείρας, ενώ οι λογαριασμοί και οι θυρίδες δεσμεύονται ώστε να αποτραπεί η διαφυγή κεφαλαίων.

Χορηγούμενο

Κύκλωμα κοκαΐνης στον Πειραιά: Αυτός είναι ο ποδοσφαιριστής που φέρεται ως ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος (φωτο)

Παράλληλα, ο κ. Βουρλιώτης έχει διαβιβάσει ένα πολυσέλιδο πόρισμα, το οποίο αριθμεί περίπου 400 σελίδες, τόσο στην οικονομική εισαγγελία όσο και στην ευρωπαϊκή εισαγγελία. Αυτή η κίνηση αποσκοπεί στη διερεύνηση των αδικημάτων που συνδέονται με ευρωπαϊκά κονδύλια και πιθανές απάτες σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πόρισμα περιέχει σημαντικά στοιχεία που αναδεικνύουν την έκταση και τη σοβαρότητα της υπόθεσης.

Στη σπείρα συμμετέχουν άτομα από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους, όπως μεταφορείς, λογιστές, κατασκευαστές και επιχειρηματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται μέσω 120 εταιρειών. Οι εταιρείες αυτές φέρονται να είχαν διαφορετικά αντικείμενα επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά ο κοινός τους σκοπός ήταν η απόκρυψη εσόδων και η απόσπαση χρημάτων μέσω παράνομων μεθόδων.

Χορηγούμενο

Τα αδικήματα που διερευνώνται περιλαμβάνουν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απάτη σε βάρος του Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με τις αρχές, η μη απόδοση ΦΠΑ φτάνει τα 11 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η απάτη με επιστροφές ΦΠΑ είναι το κεντρικό στοιχείο της παράνομης δραστηριότητας.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button