EΛΛΑΔΑ

Ιός Δυτικού Νείλου: 180 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα – 27 θάνατοι και 9 ασθενείς σε ΜΕΘ

Αναφέρθηκαν τέσσερα εισαγόμενα περιστατικά από το εξωτερικό, τρία από την Αλβανία και ένα από την Αυστρία

Χορηγούμενο

Δόθηκε στη δημοσιότητα η νέα έκθεση του ΕΟΔΥ για τον ιό του Δυτικού Νείλου. Σύμφωνα με την οποία από την αρχή της περιόδου του 2024 μέχρι και τις 18/09/2024 (ώρα 13.00), έχουν καταγραφεί συνολικά 180 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό στην Ελλάδα. Από αυτά, τα 132 περιστατικά παρουσίασαν σοβαρές εκδηλώσεις στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (όπως εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα ή οξεία παράλυση). Ενώ τα υπόλοιπα 48 κρούσματα είχαν ήπιες ή καθόλου νευρολογικές επιπλοκές.

 

Χορηγούμενο

Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 18 νέα εγχώρια κρούσματα. Επιπλέον, αναφέρθηκαν τέσσερα εισαγόμενα περιστατικά από το εξωτερικό, τρία από την Αλβανία και ένα από την Αυστρία. Τα οποία δεν περιλαμβάνονται στη λεπτομερή ανάλυση. Υπάρχουν επίσης δύο περιπτώσεις με σύνθετο ταξιδιωτικό ιστορικό. Των οποίων η διερεύνηση για το εάν πρόκειται για εγχώρια ή εισαγόμενα κρούσματα παραμένει σε εξέλιξη.

Συνολικά, έχουν καταγραφεί 27 θάνατοι ατόμων με λοίμωξη από τον ιό, όλοι ηλικίας άνω των 60 ετών (διάμεση ηλικία 80 ετών, με εύρος 61 έως 93 ετών). Ένας ακόμη θάνατος αποδόθηκε σε άλλο σοβαρό υποκείμενο νόσημα. Αυτή τη στιγμή, 9 άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ λόγω της λοίμωξης.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button