ΚΟΣΜΟΣ

Κόλαση στην Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ εισβάλει στο Λίβανο

Το υπουργικό συμβούλιο άναψε το «πράσινο φως» στο Νετανιάχου για στρατιωτική επιχείρηση

Χορηγούμενο

Κόλαση στην Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ εισβάλει στο Λίβανο! Το υπουργικό συμβούλιο άναψε το «πράσινο φως» στο Νετανιάχου για στρατιωτική επιχείρηση…

Κόλαση στην Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ εισβάλει στο Λίβανο … Σε μια δραματική εξέλιξη, το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ έδωσε «εν λευκώ» εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ να χρησιμοποιήσουν όλα τα απαραίτητα στρατιωτικά μέσα εναντίον της Χεζμπολάχ, ακόμα και αν αυτό απαιτεί πλήρη στρατιωτική εμπλοκή με εισβολή στον Λίβανο. Η απόφαση αυτή φέρνει την περιοχή σε οριακό σημείο, καθώς κλιμακώνει τις ήδη έντονες εντάσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Η ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου έγινε λίγες ώρες αφότου αναφέρθηκε ότι ισραηλινά άρματα μάχης μετακινούνται προς τα σύνορα με τον Λίβανο, δημιουργώντας έντονη ανησυχία για επικείμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις. Η κατάσταση περιπλέκεται περαιτέρω μετά το διάγγελμα απειλής από τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ο οποίος προειδοποίησε για σοβαρές συνέπειες αν το Ισραήλ προχωρήσει σε επιθετικές ενέργειες.

Χορηγούμενο

βίντεο σοκ: Ομαδικός βιασμός Παλαιστίνιου από Ισραηλινούς στρατιώτες

Η στρατηγική του Ισραήλ φαίνεται να βασίζεται σε μια σειρά από στρατιωτικά πλήγματα που έχουν ήδη επιτευχθεί. Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας έχουν καταφέρει να προκαλέσουν «καίρια πλήγματα» στις ηγετικές τάξεις της Χεζμπολάχ, στοχεύοντας τόσο ανώτερους όσο και μεσαίους διοικητές της οργάνωσης. Η παγίδευση βομβητών και η πρόκληση τραυματισμών σε χιλιάδες μαχητές της Χεζμπολάχ, φέρεται να έχει αποδυναμώσει την οργάνωση σε τέτοιο βαθμό, ώστε οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να αναμένουν ελάχιστη αντίσταση σε μια πιθανή εισβολή.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις σχετικές ανακοινώσεις

Το ερώτημα που εγείρεται τώρα είναι το αν το Ισραήλ θα προχωρήσει στην κλιμάκωση και τι συνέπειες θα έχει αυτό τόσο για την περιοχή όσο και για τη διεθνή κοινότητα. Οι εντάσεις στον νότιο Λίβανο παραμένουν σε κρίσιμο σημείο, και η πλήρης εμπλοκή μπορεί να οδηγήσει σε έναν εκτεταμένο πόλεμο, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον πληθυσμό των δύο χωρών.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button