ΚΟΣΜΟΣ

Σοκαριστικές καταγγελίες κατά του Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ για βιασμούς εργαζόμενων γυναικών στα Harrods

Περιγράφουν τον Αλ Φαγιέντ ως «τέρας» και «σεξουαλικό αρπακτικό»

Χορηγούμενο

Πέντε γυναίκες ισχυρίζονται ότι υπήρξαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον πρώην ιδιοκτήτη των Harrods, Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ. Κατά την διάρκεια που εργάζονταν στο πολυκατάστημα στο Λονδίνο. Σύμφωνα με το BBC, πάνω από 20 πρώην υπάλληλοι έχουν καταθέσει μαρτυρίες. Δηλώνοντας ότι ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος απεβίωσε πέρυσι σε ηλικία 94 ετών, προχώρησε σε σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς εναντίον τους.

Στο ντοκιμαντέρ «Al-Fayed: Predator at Harrods» αποκαλύπτονται στοιχεία που δείχνουν ότι η εταιρεία υπό την ιδιοκτησία του Αλ Φαγιέντ όχι μόνο δεν αντέδρασε στις καταγγελίες αλλά συμμετείχε και στην συγκάλυψη των υποθέσεων. Οι σημερινοί ιδιοκτήτες των Harrods εξέφρασαν την πλήρη αποδοκιμασία τους για τους ισχυρισμούς και ζήτησαν συγγνώμη από τα θύματα.

Χορηγούμενο

Ο δικηγόρος Bruce Drummond, μέλος της νομικής ομάδας που εκπροσωπεί μερικές από τις γυναίκες, περιγράφει την κατάσταση ως «ασύλληπτη διαφθορά και κατάχρηση» στην εταιρεία. Τα περιστατικά φαίνεται ότι συνέβησαν σε διάφορες τοποθεσίες. Όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Σεντ Τροπέ και το Άμπου Ντάμπι.

Ωστόσο μια από τις γυναίκες ανέφερε ότι δεν είχε δώσει συγκατάθεση και ήθελε απλώς να τελειώσει η επίθεση. Ενώ άλλη δήλωσε ότι υπήρξε θύμα βιασμού όταν ήταν έφηβη. Περιγράφουν τον Αλ Φαγιέντ ως «τέρας» και «σεξουαλικό αρπακτικό». Αναφέροντας ότι η ατμόσφαιρα στους Harrods ήταν γεμάτη φόβο και καταπίεση.

Επίσης η προσωπική βοηθός του Αλ Φαγιέντ από το 1988 έως το 1991, Σοφία, δήλωσε ότι προσπάθησε να τη βιάσει πολλές φορές. Επίσης, η Rachel, πρώην προσωπική βοηθός του Harrods τη δεκαετία του 1990, περιγράφει τη στιγμή της επίθεσης στο πολυτελές διαμέρισμά του.

Χορηγούμενο

Ο πρώην διευθυντής τμήματος των Harrods, Tony Leeming, ανέφερε ότι η κακοποίηση των γυναικών ήταν γνωστή στο κατάστημα. Προσθέτοντας ότι ήταν κοινό μυστικό και ότι όλοι γνώριζαν για την κατάσταση.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button