ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θλίψη: Πέθανε η γνωστή εικαστικός Γεωργία Σεφερλή

Το σπουδαίο έργο που αφήνει πίσω της - Πότε και που θα γίνει η κηδεία της;

Χορηγούμενο

Θλίψη: Πέθανε η γνωστή εικαστικός Γεωργία Σεφερλή – Το σπουδαίο έργο που αφήνει πίσω της – Πότε και που θα γίνει η κηδεία της;

Θλίψη: Πέθανε η γνωστή εικαστικός Γεωργία Σεφερλή… Η τοπική κοινωνία των Λεχαινών και ολόκληρη η Ηλεία βυθίστηκαν στη θλίψη με την είδηση του θανάτου της γνωστής εικαστικού, Γεωργίας Σεφερλή, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών. Η Γεωργία άφησε πίσω της ένα πλούσιο καλλιτεχνικό έργο που θα συνεχίσει να εμπνέει και να συγκινεί.

Η είδηση του θανάτου της προκάλεσε οδύνη σε όσους είχαν την τύχη να τη γνωρίζουν, καθώς η Γεωργία ήταν μια εμβληματική φιγούρα στην καλλιτεχνική σκηνή της περιοχής. Με πάθος και αφοσίωση, κατάφερε να αναδείξει τη δουλειά της σε ευρύτερους κύκλους, προσελκύοντας το ενδιαφέρον όχι μόνο τοπικά, αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο. Τα έργα της, χαρακτηρισμένα από έντονα χρώματα και βαθιά συμβολισμούς, κέρδισαν τη θερμή αναγνώριση και το θαυμασμό συναδέλφων, κριτικών και κοινού.

Χορηγούμενο

Η Γεωργία Σεφερλή δεν ήταν απλώς μια εικαστικός, ήταν μια δημιουργός που εξέφραζε συναισθήματα και ιδέες μέσα από την τέχνη της, συνδυάζοντας την προσωπική της βιωμένη εμπειρία με ευρύτερα κοινωνικά και πολιτιστικά ζητήματα. Το έργο της αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη στην τέχνη και ενσαρκώνει μια εποχή όπου η καλλιτεχνική έκφραση ήταν στενά συνδεδεμένη με την ανθρώπινη ψυχή.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στις 4:00 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στα Λεχαινά. Συγγενείς, φίλοι, γνωστοί και όλοι όσοι είχαν την ευκαιρία να την γνωρίσουν θα συγκεντρωθούν για να την αποχαιρετήσουν και να τιμήσουν τη μνήμη της. Σε αυτή την τελευταία αναχώρηση, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν την καλλιτεχνική της κληρονομιά και να αναγνωρίσουν τη συνεισφορά της στην τοπική και εθνική καλλιτεχνική σκηνή.

Η Γεωργία Σεφερλή θα μείνει αξέχαστη για το έργο της, αλλά και για την αφοσίωσή της στην τέχνη που αγάπησε.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button