ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καιρός: Ανατροπή από την επόμενη εβδομάδα -Θα μας θυμίσει καλοκαίρι!

Aπό την Κυριακή θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Χορηγούμενο

Τις τελευταίες ημέρες, η χώρα μας πλήττεται από ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Αλλά από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να επιστρέψει… το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θεοφάνη Χατζηγρίβα, η ερχόμενη εβδομάδα θα φέρει αισθητή βελτίωση στις καιρικές συνθήκες. Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και να ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Χορηγούμενο

«Είναι εντυπωσιακό ότι φαίνεται να υπάρχει σταθερή εικόνα για την εξέλιξη του καιρού από την Πέμπτη και μετά», ανέφερε ο Χατζηγρίβας. «Ο υποτροπικός αεροχείμαρρος θα ανέβει και θα μας θυμίσει καλοκαίρι. Ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στα βόρεια στους 29 με 32 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά ακόμα και στους 35, σε ορισμένες περιοχές. Ωστόσο, αυτή η ζέστη δεν θα διαρκέσει πολύ».

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του, από την Κυριακή θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά. Η κατάσταση θα παραμείνει παρόμοια τη Δευτέρα, αν και τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν αβεβαιότητα για το διάστημα μέχρι την Τετάρτη, όταν ενδέχεται να σημειωθούν βροχές ή καταιγίδες στα δυτικά και το Ιόνιο. Από την Πέμπτη, όμως, η θερμοκρασία θα ανέβει ξανά, δίνοντας την αίσθηση του καλοκαιριού για μερικές ημέρες.

Ωστόσο, ο Χατζηγρίβας προειδοποίησε ότι προς τις αρχές Οκτωβρίου, οι θερμοκρασίες θα πέσουν αισθητά. Για όσους ενδιαφέρονται για το μεγάλο παζάρι της Λάρισας, ανέφερε ότι πιθανή κακοκαιρία ίσως επηρεάσει μόνο την Τετάρτη. Ενώ το υπόλοιπο διάστημα θα είναι καλοκαιρινό.

Χορηγούμενο

Κλείνοντας, ο μετεωρολόγος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι πληροφορίες του θα φανούν χρήσιμες. Επισημαίνοντας ότι οι αλλαγές του καιρού είναι πάντα πιθανές.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button