ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Νότια Καρολίνα: Η τελευταία του λέξη

Ανατριχιάζουν οι τελευταίες κινήσεις του πριν ξεψυχήσει

Χορηγούμενο

Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Νότια Καρολίνα: Η τελευταία του λέξη… Ανατριχιάζουν οι τελευταίες κινήσεις του πριν ξεψυχήσει

Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Νότια Καρολίνα: Η τελευταία του λέξη… Στη Νότια Καρολίνα, διαδραματίστηκε η πρώτη εκτέλεση θανατοποινίτη μετά από 13 χρόνια, με τη διαδικασία να γίνεται με την μέθοδο της θανατηφόρας ένεσης.

Ο 46 Φρέντι Όουενς χρόνος εκτελέστηκε το βράδυ της Παρασκευής, αφού είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία της Irene Graves, μια υπαλλήλου που σκότωσε κατά τη διάρκεια της ένοπλης ληστείας το 1997 στο Greenville. Αν και ο συγκατηγορούμενος του υπέβαλε ένορκη δήλωση ισχυριζόμενος ότι ο Όουενς δεν ήταν παρών τη στιγμή του εγκλήματος, το Ανώτατο Δικαστήριο της Νότιας Καρολίνας αποφάσισε να μην αναστείλει την εκτέλεση, επικαλούμενο τις καταθέσεις που είχαν δοθεί στη δίκη του.

Χορηγούμενο

Σύμφωνα με την Greenville News, η εκτέλεση πραγματοποιήθηκε στο σωφρονιστικό ίδρυμα… Broad River στην Κολούμπια, με τον θάνατο του Όουενς να διαπιστώνεται στις 18:55 τοπική ώρα. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, είπε απλά «αντίο» στον δικηγόρο του ενώ ήταν δεμένος. Μετά την ένεση, τα μάτια του έκλεισαν και πήρε μερικές βαθιές ανάσες… . Οι ανάσες του μειώθηκαν, το πρόσωπό του συσπάστηκε για περίπου πέντε λεπτά και οι κινήσεις του σταμάτησαν μέχρι που ξεψύχησε.

ΗΠΑ: Εκτελέσθηκε με φονική ένεση άνδρας που βίασε και σκότωσε δύο γυναίκες

Ο Όουενς είχε καταδικαστεί το 1999, δύο χρόνια μετά τη δολοφονία, και το 2001 σκότωσε έναν συγκρατούμενο του στη φυλακή. Στη Νότια Καρολίνα, οι κρατούμενοι μπορούν να επιλέξουν τη μέθοδο εκτέλεσης τους, ωστόσο ο… Όουενς δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να αποφασίσει λόγω της μουσουλμανικής του πίστης… Με τον δικηγόρο του να επιλέγει τελικά τη θανατηφόρα ένεση.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button