EΛΛΑΔΑ

Πότε περιμένουμε χιόνια στην Ελλάδα!

Θα υπάρξει αδύναμη περίοδος χιονόπτωσης, εκτός από τις βόρειες περιοχές!

Χορηγούμενο

Περιμένουμε λιγότερες χιονοπτώσεις τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο. Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα ECMWF και UKMO. Η μέση πρόβλεψη για την Ευρώπη υποδεικνύει χιονοπτώσεις κάτω από το κανονικό, με τα δύο μοντέλα να συμφωνήσουν ότι θα υπάρξει αδύναμη περίοδος χιονόπτωσης, εκτός από τις βόρειες περιοχές!

Το weatherforattica.gr αναλύει τις προβλέψεις για τον χειμώνα 2024-2025. Στον Δεκέμβριο, αναμένονται λιγότερες χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Με εξαίρεση τις Άλπες και τη βόρεια Σκανδιναβία.

Χορηγούμενο

Για τον Ιανουάριο, το μοντέλο ECMWF προβλέπει μειωμένη πιθανότητα χιονόπτωσης στην πλειονότητα της ηπείρου. Αν και αναμένονται περισσότερες χιονοπτώσεις στα νοτιοανατολικά, πιθανώς λόγω ενός ανώμαλου συστήματος υψηλής πίεσης στα βορειοδυτικά. Το UKMO επιβεβαιώνει αυτήν την εικόνα, με παρόμοιες προβλέψεις για μειωμένες χιονοπτώσεις σε ολόκληρη την ήπειρο, εκτός από ειδική βόρεια τμ.

Γενικά, δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές για τον Ιανουάριο. Αν και υπάρχει μια αύξηση της πιθανότητας χιονοπτώσεων στα βορειοανατολικά και σε ορισμένα κεντρικά σημεία.

 

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button