EΛΛΑΔΑ

Τρομακτικές προβλέψεις για μεγάλο σεισμό στο Άγιο Όρος

Λέκκας, Παπαζάχος και Παπαδόπουλος κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

Χορηγούμενο

Τρομακτικές προβλέψεις για μεγάλο σεισμό στο Άγιο Όρος! Λέκκας, Παπαζάχος και Παπαδόπουλος κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου!

Τρομακτικές προβλέψεις για μεγάλο σεισμό στο Άγιο Όρος… Ανησυχία επικρατεί στους σεισμολόγους τις τελευταίες ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό των 4,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις Καρυές, στο Άγιον Όρος.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα νέο ρήγμα που παρουσιάζει σεισμική δραστηριότητα, με την πιθανότητα ο σεισμός να φτάσει ακόμη και τα 6 Ρίχτερ.

Χορηγούμενο

«Εδώ και δυο μήνες υπάρχει αυτή η σεισμική δραστηριότητα, η οποία έδειχνε πως δεν θα ξεπεράσουμε τα 5,5 Ρίχτερ. Πριν λίγες ημέρες υπήρξε και μια δεύτερη έξαρση. Έχουμε οργανωθεί για την ακραία περίπτωση των 5,5-6 Ρίχτερ. Μιλάμε για πολύ ακραία περίπτωση, ωστόσο είναι πιο πιθανό να δούμε μέχρι 5,5. Είναι ένα ρήγμα που πρώτη φορά γνωρίζουμε και με βάση τα δεδομένα που έχουμε, μπορεί να φτάσει στα μεγέθη που σας είπα. Θεωρώ πως ελέγχουμε τα πράγματα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, έχουμε κάνει όσα πρέπει να κάνουμε και ελπίζουμε να αποσβεστεί η δραστηριότητα αυτή», ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Ο σεισμός των 4,6 Ρίχτερ που τρομάζει τους σεισμολόγους

Τρομακτική πρόβλεψη και από τον Παπαζάχο: «Αν σπάσει το ρήγμα…»

Ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, μιλώντας στο halkidikinews.gr, υπογράμμισε ότι σεισμοί τέτοιου μεγέθους καταγράφονται καθημερινά στην Ελλάδα και δεν αποτελούν αιτία ανησυχίας. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, όπως ανέφερε ο καθηγητής… «Έχουμε μια σεισμική ακολουθία που γίνεται σε μια θέση που είναι σε διέγερση εδώ και πολλές εβδομάδες».

Ο Κώστας Παπαζάχος δεν απέκλεισε την πιθανότητα το συγκεκριμένο ρήγμα να προκαλέσει έναν σεισμό μεγέθους έως 6 Ρίχτερ, γεγονός που σημαίνει ότι οι κάτοικοι, και ειδικά οι μοναχοί στις γύρω περιοχές, πρέπει να παραμείνουν σε επιφυλακή.

Χορηγούμενο

«Έχουμε μια φάση νέας διέγερσης στο συγκεκριμένο νέο ρήγμα. Μπορεί η ακολουθία να σβήσει έστω και μετά από κάποιους μήνες… Δεν μπορεί όμως να αποκλειστεί η πιθανότητα να γίνει κάποιος σεισμός, ο οποίος θα σπάσει όλο το μήκος αυτού του ρήγματος. Και επειδή αυτός θα έχει ένα μέγεθος που μπορεί να ξεπεράσει το 5,5 και να φθάσει κοντά στο 6, τα μέτρα ετοιμότητας στις κοντινές περιοχές πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ» υπογράμμισε ο κ. Παπαζάχος.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους της… Χαλκιδικής, καθώς και για εκείνους στο δεύτερο «πόδι» που βρίσκεται απέναντι. «Όμως οι πιο κοντινές περιοχές όπως είναι η Ουρανούπολη, οριακά μέχρι την Αμμουλιανή και τα Ν. Ρόδα και κυρίως οι μονές του Αγίου Όρους θα πρέπει να είναι σε μία εγρήγορση… Και, δεν πρέπει να χρησιμοποιούν παλιά κτίρια που έχουν προβλήματα» συμπλήρωσε ο κ. Παπαζάχος.

Συναγερμός: Φόβοι για μεγάλο σεισμό στο Αιγαίο;

Τι λέει ο Παπαδόπουλος;

Επίσης, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στο Newsbomb.gr εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του,

Χορηγούμενο

«Η σεισμική διέγερση στο σημείο είναι έντονη το τελευταίο διάστημα», είπε χαρακτηριστικά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος και συνέχισε αναφέροντας πως… «Υπάρχει έντονος προβληματισμός για το φαινόμενο που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες και κρατάμε επιφυλακτικότητα».


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button