ΚΟΣΜΟΣ

Πότε θα χτυπήσει τη Γη αστεροειδής; Πρόβλεψη σοκ

Τι λέει ο διάσημος αστροφυσικός Neil deGrasse Tyson;

Χορηγούμενο

Πότε θα χτυπήσει τη Γη αστεροειδής; Πρόβλεψη σοκ! – Τι λέει ο διάσημος αστροφυσικός Neil deGrasse Tyson;

Πότε θα χτυπήσει τη Γη αστεροειδής; Πρόβλεψη σοκ… Ο αστροφυσικός Neil deGrasse Tyson είχε κάνει κάποτε μια ανησυχητική πρόβλεψη σχετικά με το ενδεχόμενο πρόσκρουσης ενός αστεροειδούς στη Γη.

Σύμφωνα με το LadBible, σε μια συνέντευξή του το 2007 με τον Conan O’Brien, ο Tyson αναφέρθηκε στον αστεροειδή με το όνομα Apophis, αναλύοντας την πιθανή απειλή που αυτός μπορεί να αποτελέσει.

Χορηγούμενο

Οι αστεροειδείς, γνωστοί και ως “μικροί πλανήτες”, είναι βραχώδη σώματα που προέκυψαν από τον σχηματισμό του ηλιακού συστήματος.

Ο διάσημος αστροφυσικός Neil deGrasse Tyson

Όταν ρωτήθηκε για την ανακάλυψη του Apophis, που είχε γίνει το 2004, ο Tyson εξήγησε τις πιθανές συνέπειες αν αυτός συγκρουστεί με τη Γη. Αν πέσει στον προβλεπόμενο σημείο, θα προκαλέσει έναν τεράστιο κρατήρα τριών μιλίων στον Ειρηνικό Ωκεανό, προκαλώντας τεράστια καταστροφή.

«Σε εκείνο το σημείο, ένας κύμα νερού θα ορμήσει προς την ακτογραμμή της Βόρειας Αμερικής, και στη συνέχεια το νερό θα εκσφενδονιστεί πίσω. Η πιθανότητα να χτυπήσει είναι μία στις 45.000. Έχουμε κορυφαίους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό το πρόβλημα», πρόσθεσε.

Χορηγούμενο

Τα εφιαλτικά σενάρια

Ο Tyson ανέφερε ότι αν ο αστεροειδής χτυπήσει τη Γη, αυτό θα συμβεί στις 13 Απριλίου 2036. Ωστόσο, σε μια μεταγενέστερη συνέντευξη, διευκρίνισε ότι η πρόσκρουση θα μπορούσε να συμβεί και νωρίτερα, γύρω στο 2029.

Ο αστροφυσικός εξήγησε ότι η πιθανή καταστροφή δεν θα σήμαινε απαραίτητα εκατομμύρια απώλειες, καθώς θα είχαμε αρκετό χρόνο να προετοιμαστούμε, γνωρίζοντας εκ των προτέρων για την προσέγγιση του αστεροειδούς.

«Βόμβα» από τον Έλον Μασκ: Αστεροειδής απειλή τη Γη

Ο συγκεκριμένος αστεροειδής, με την ονομασία Apophis, ανακαλύφθηκε στις 19 Ιουνίου 2004 από τους αστρονόμους… Roy Tucker, David Tholen και Fabrizio Bernardi στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Kitt Peak στην Αριζόνα.

Χορηγούμενο

Μετά την ανακάλυψή του, οι επιστήμονες της NASA παρακολουθούν στενά την τροχιά του… Apophis για να κατανοήσουν καλύτερα την πορεία του.

«Η NASA έχει στείλει ένα διαστημικό σκάφος για να μελετήσει τον αστεροειδή», εξηγούν.

Η NASA εξήγησε ότι ο κίνδυνος να χτυπήσει τον πλανήτη μας το 2029 και το 2036 είχε αποκλειστεί, ωστόσο, μετά την «αναθεώρηση» των δεδομένων της πρόσφατα, ανακαλύφθηκε ότι μια πολύ μικρή πιθανότητα σύγκρουσης θα μπορούσε να συμβεί αν συνέβαινε ένα συγκεκριμένο γεγονός.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button