ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίκαλα: Μία από τις ομορφότερες πόλεις που ξεχωρίζουν

Το ποδήλατο, που παραδοσιακά έχει τη δική του θέση στη ζωή των Θεσσαλών

Χορηγούμενο

Περπατώντας στον πεζόδρομο της Ασκληπιού, που είναι γεμάτη ζωή καθημερινά, παρατήρησα κάτι πολύ εντυπωσιακό: σχεδόν όλα τα καταστήματα διαθέτουν ράμπες. Ο σεβασμός προς τα άτομα με κινητικές δυσκολίες φαίνεται και στο δρόμο. Δεν είδα κανένα αυτοκίνητο να έχει καταλάβει θέση πάρκινγκ για ΑμεΑ. Επίσης αργότερα κατάλαβα τον λόγο από τη συζήτησή μου με τον δήμαρχο Τρικκαίων, τον Δημήτρη Παπαστεργίου.

Τα Τρίκαλα είναι μια όμορφη πόλη, σίγουρα πιο φιλική από πολλές άλλες στην Ελλάδα

Χορηγούμενο

Επιπλέον, το ποδήλατο, που παραδοσιακά έχει τη δική του θέση στη ζωή των Θεσσαλών, είναι ένα από τα κύρια μέσα μετακίνησης στα Τρίκαλα. Στις διαβάσεις, οι οδηγοί σταματούν για να επιτρέψουν στους πεζούς να περάσουν.

Αυτή η εικόνα με τα λουλούδια, τα ποδήλατα, τους πεζόδρομους και τον Ληθαίο ποταμό να διαιρέσει την πόλη, σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε μια ευρωπαϊκή πόλη όπως το Άμστερνταμ. Πρώτα η πόλη άλλαξε ή η κοινωνία;

Πώς επιτεύχθηκε αυτή η μεταμόρφωση στα χρόνια της κρίσης, όταν άλλοι επιδεινώνονται;

Χορηγούμενο

Ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, αναφέρει ότι η πόλη δεν έχει αλλάξει ριζικά, αλλά η κοινωνία έχει εξελιχθεί.

«Μήπως η κοινωνία άλλαξε επειδή η πόλη άλλαξε;», ρωτώ, παραλληλίζοντας το κλασικό ερώτημα με το αυγό και την κότα.

Επίσης «στην Ελλάδα, συχνά διοικούμαστε από το παράδειγμα. Πιστεύω ότι η προσπάθεια του δήμου να μεταδώσει κάποια μηνύματα στην κοινωνία έχει σημαντικό ρόλο. Η αυτοδιοίκηση πρέπει να υποστηρίξει την κοινωνία και να την καθοδηγήσει. Αποβάλει την τοξικότητα της μικροπολιτικής. Δεν τσακωνόμαστε χωρίς λόγο, υπάρχει σεβασμός και αυτό αντικατοπτρίζεται στην κοινωνία».

Εικόνες:

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button