ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αίολος Κεντέρης: Αποκαλυπτικό βίντεο από το εγκαταλελειμμένο πλοίο στη Σικελία

Το πλοίο παραμένει εγκαταλελειμμένο στην Αουγκούστα της Ιταλίας

Χορηγούμενο

Βίντεο από το εσωτερικό του εγκαταλελειμμένου πλοίου «Αίολος Κεντέρης». Tο οποίο πλέον βρίσκεται μισοβυθισμένο σε λιμάνι της νοτιοανατολικής Σικελίας, κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Μια ομάδα ερασιτεχνών ερευνητών, που το ανακάλυψε κοντά στην Αουγκούστα, τράβηξε εικόνες αποκαλύπτοντας την τωρινή του κατάσταση.

Οι ερευνητές έφτασαν στη νησίδα χρησιμοποιώντας SUP και κατέγραψαν τη σκουριασμένη, μισοβυθισμένη και γεμάτη σκουπίδια επιφάνεια του πλοίου. Mε το θρυλικό σαλόνι του να είναι σε άθλια κατάσταση. Το βίντεο έχει αναρτηθεί σε πολλές σελίδες στα social media από Έλληνες χρήστες. Προκαλώντας συναισθήματα θλίψης και νοσταλγίας σε όσους είχαν ταξιδέψει μαζί του στα νησιά του βόρειου Αιγαίου.

Χορηγούμενο

Ωστόσο το «Αίολος Κεντέρης» ναυπηγήθηκε το 2000 στο γαλλικό ναυπηγείο Alsthom Leroux Naval S.A. Αρχικά θεωρήθηκε η ναυαρχίδα της ΝΕΛ, δρομολογούμενος στη γραμμή Πειραιάς – Χίος – Λέσβος. Παρά τις αρχικές επιτυχίες, σύντομα αντιμετώπισε προβλήματα με τους κινητήρες και παρακείμενες ζημιές. Με αποτέλεσμα να υπάρξουν περιορισμοί στην ταχύτητα και τη διαδρομή του.

Επίσης αφού αντικαταστάθηκαν οι κινητήρες το 2006, το πλοίο πήρε το προσωνύμιο «Κόσμημα του Αιγαίου». Επίσης δρομολογήθηκε σε νέα γραμμή. Το 2007 πωλήθηκε στην Pictor Shipping SA και μετονομάστηκε σε «Red Sea I», συνδέοντας την Αίγυπτο με τη Σαουδική Αραβία. Μετά από αρκετές περιπέτειες, το 2016 επανήλθε στην Ελλάδα, αλλά κατασχέθηκε για χρέη.

Σήμερα, το πλοίο παραμένει εγκαταλελειμμένο στην Αουγκούστα της Ιταλίας. Mε τις προσπάθειες απομάκρυνσής του να είναι μέχρι στιγμής άκαρπες.

Χορηγούμενο

Δείτε το βίντεο:


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button