ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ψυχρολουσία: Τούρκοι άνοιξαν τουρκική σημαία στη Ζουράφα

Ο «πατέρας» της «Γαλάζιας Πατρίδας» στήνει νέα «Ίμια» στο Αιγαίο

Χορηγούμενο

Ψυχρολουσία: Τούρκοι άνοιξαν τουρκική σημαία στη Ζουράφα! Ο «πατέρας» της «Γαλάζιας Πατρίδας» στήνει νέα «Ίμια» στο Αιγαίο!

Ψυχρολουσία: Τούρκοι άνοιξαν τουρκική σημαία στη Ζουράφα … Αδιανόητη τουρκική πρόκληση λίγα ώρες πριν από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, με τα θέματα του μεταναστευτικού και της Κύπρου να βρίσκονται στην ατζέντα.

Ο αρχιτέκτονας του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου και της «Γαλάζιας Πατρίδας», ο Τζιχάτ Γιαϊτζί, προέβη σε αδιανόητη προκλητική κίνηση, στήνοντας «νέα Ίμια», στη βραχονησίδα Ζουράφα.

Χορηγούμενο

Σε βίντεο που δημοσιεύθηκε ο ίδιος ανοίγει τουρκική σημαία, στο σημείο υποστηρίζοντας ότι η βραχονησίδα είναι τουρκική!

Ο αδιανόητος λόγος που έβγαλε επί ελληνικού εδάφους

«Ας μην αφήσουμε αυτό το μέρος αφύλαχτο, ας το προστατεύσουμε! Όποιος δεν μπορεί να πει ότι το νησί της Ζουράφας είναι τουρκικό, δεν είναι Τούρκος» δήλωσε ο ακραίος εθνικιστής και ανθέλληνας, ο οποίος μίλησε ξανά για «Γαλάζια Πατρίδα»: «Ο τόπος που δεν μπορείτε να πάτε δεν είναι δικός σας! Δεν μπορείτε να προστατεύετε τη Γαλάζια Πατρίδα λέγοντας ‘Η Γαλάζια Πατρίδα είναι δική μας’ και να μην είστε παρόντες στη Γαλάζια Πατρίδα! Η διεκδίκηση της Γαλάζιας Πατρίδας μπορεί να γίνει μόνο με το να είσαι παρών εδώ, κυνηγώντας, ταξιδεύοντας με πλοία και βάρκες, με άλλα λόγια, δείχνοντας πλήρη παρουσία!» δήλωσε μέσα από σκάφος που έπλεε δίπλα στη βραχονησίδα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις αδιανόητες εικόνες που εκτυλίχθηκαν στο Αιγαίο και προς ώρας έχουν μείνει αναπάντητες από την μεριά της Ελλάδας

Χορηγούμενο

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίας Ζαχαράκη, ο Γιαϊτζί πρόσθεσε: «Για να μη δώσει η σιωπή μας φωνή στους Έλληνες, βρισκόμαστε σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου 2024, στην 101η επέτειο της απελευθέρωσης της Ίμβρου από την ελληνική κατοχή, στο νησί Ζουράφα, που είναι ένας βράχος της Ίμβρου! Δεν είναι ένας απλός βράχος, γιατί τα χωρικά ύδατα γύρω από αυτό το νησί είναι όσα και η περιοχή μας Γκεμλίκ μαζί με τα χωριά της! Είναι μια μεγάλη πηγή πλούτου με πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υδρογονάνθρακες και ψάρια!».

Χαμός στην Τουρκία με βουλευτή: Παραμύθι η «Γαλάζια Πατρίδα»

Οι Τούρκοι έχουν βάλει στο μάτι τη Ζουράφα, καθώς τον περασμένο Ιούλιο όχι μόνο κατασκεύασαν επεισόδιο με Τούρκο ψαρά και το Λιμενικό, αλλά σε ανακοίνωσή της η ακτοφυλακή της γείτονος χαρακτήρισε «τουρκική» την ελληνική βραχονησίδα, λίγες μόλις ώρες μετά την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Ουάσινγκτον.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button