ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιορτή σήμερα Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου: Χρόνια Πολλά!

Γιορτάζεται η Ανάμνηση του θαύματος της Θεοτόκου της Μυρτιδιώτισσας, καθώς και η μνήμη της Αγίας Θέκλας της Ισαποστόλου και της Αγίας Πέρσης

Χορηγούμενο

Σήμερα, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου γιορτάζεται η Ανάμνηση του θαύματος της Θεοτόκου της Μυρτιδιώτισσας, καθώς και η μνήμη της Αγίας Θέκλας της Ισαποστόλου και της Αγίας Πέρσης. Σύμφωνα με το εορτολόγιο, οι εορτάζοντες περιλαμβάνουν:

Θέκλα
Κόπρος, Κόπρις
Μυρσίνη, Μυρτώ, Μυρτιά, Μυρτιδιώτισσα, Μύρτα, Μυρσώ και άλλες παραλλαγές
Πέρσης, Περσεφόνη, Πέρσα, Πέρση

Χορηγούμενο

Η Αγία Θέκλα, γνωστή ως Ισαπόστολος και Πρωτομάρτυρας, προήλθε από το Ικόνιο και υπηρέτησε ως ακόλουθος του Αποστόλου Παύλου. Υιοθέτησε τον Χριστιανισμό και κήρυξε μέχρι το μαρτύριό της. Σύμφωνα με τις Πράξεις του Παύλου και της Θέκλης, η Θέκλα ήταν μια ευγενικής καταγωγής παρθένα που, ακούγοντας τις διδαχές του Παύλου, αποστασιοποιήθηκε από τον αρραβωνιαστικό της. Μετά από πολλές περιπέτειες και θαύματα, όπως η σωτηρία της από τη φωτιά και οι προστασίες από άγρια θηρία, συνεχίζει να εμπνέει γυναίκες με την αγνότητά της. Ενδέχεται να πέρασε τη ζωή της στη Μααλούλα της Συρίας, όπου έκανε θαύματα και τελικά εκοιμήθη σε ηλικία 90 ετών.

Απολυτίκιο:


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button