ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Nintendo έγινε 35 ετών: Η απίστευτη ιστορία της

Από τα τραπουλόχαρτα και τα ροζ ξενοδοχεία στη σημερινή παιχνιδοβιομηχανία

Χορηγούμενο

Η Nintendo έγινε 35 ετών: Η απίστευτη ιστορία της… Πως από τα τραπουλόχαρτα και τα ροζ ξενοδοχεία έφτασε να γίνει η σημερινή παιχνιδοβιομηχανία;

Η Nintendo έγινε 35 ετών: Η απίστευτη ιστορία της… Η Nintendo είναι η εταιρεία που έχει μεγαλώσει πολλούς από εμάς. Από το Gameboy μέχρι το NES και το Nintendo Switch, η πορεία της έχει ενδιαφέροντα σταθμούς. Σήμερα, θα εξερευνήσουμε την αρχή της εταιρείας και τα πιο σημαντικά της γεγονότα.

Στην παλιά πόλη του Κιότο, ο Fusajiro Yamauchi ξεκίνησε να σχεδιάζει χειροποίητα τραπουλόχαρτα, γνωστά ως Hanafuda. Αυτές οι διακοσμημένες κάρτες έγιναν γρήγορα δημοφιλείς, αναγκάζονται να προσλάβουν προσωπικό. Χωρίς να ξέρεις, το μικρό του κατάστημα, που άνοιξε το 1889, θα εξελιχθεί σε μία από τις πιο εμβληματικές εταιρείες τυχερών παιχνιδιών παγκοσμίως.

Χορηγούμενο

Οι Hanafuda ήταν ζωγραφισμένες με έντονα χρώματα και αναπαριστούσαν τους μήνες του χρόνου. Παρά τη δημοτικότητά τους, οι συνδέσεις με τον τζόγο και τον υπόκοσμο τις έφεραν σε κακή φήμη τη δεκαετία του 1960, οπότε η εταιρεία άλλαξε κατεύθυνση με νέο ηγέτη, τον Hiroshi Yamauchi.

Ο Hiroshi ανέλαβε τη διοίκηση στα 22 του και, παρόλο που δεν του άρεσε να παίζει βιντεοπαιχνίδια, οραματίστηκε την επέκταση της Nintendo σε νέα πεδία. Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, η εταιρεία επένδυσε στην αναδυόμενη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών.

Οι εμβληματικοί χαρακτήρες και οι κονσόλες

Το 1980, ο Shigeru Miyamoto δημιούργησε το Donkey Kong, με ήρωα τον Jumpman, που αργότερα ονομάστηκε Mario. Η επιτυχία του Donkey Kong οδήγησε στη δημιουργία άλλων παιχνιδιών όπως το Super Mario Bros και το The Legend of Zelda.

Χορηγούμενο

Η κυκλοφορία του Nintendo Entertainment System (NES) αναγέννησε τη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών, ενώ το Game Boy, το οποίο λανσαρίστηκε το 1989, ξεχώρισε με τη διάρκεια μπαταρίας και τον καινοτόμο σχεδιασμό του.

Τα τελευταία τριάντα χρόνια, η Nintendo έχει δημιουργήσει εμβληματικούς χαρακτήρες και παιχνίδια, όπως ο Link και ο Luigi, και έχει λανσάρει κονσόλες όπως το Nintendo DS και το Wii.

Το 1998, η κυκλοφορία των Pokemon Red και Blue δημιούργησε ένα τεράστιο franchise που περιλαμβάνει παιχνίδια, κάρτες και ταινίες. Η συνεργασία με την Game Freak έχει καθιερώσει τη Nintendo στην κορυφή της βιομηχανίας.

Δείτε επίσης – Pepsi: Η άγνωστη ιστορία της και το πρώτο της όνομα

Χορηγούμενο

Από τις ταπεινές αρχές της, η Nintendo έχει φτάσει σε μεγάλα ύψη και ανταγωνίζεται σήμερα σε μια γεμάτη καινοτομία αγορά. Έχει εδραιωθεί μάλιστα ως ηγέτης του κλάδου και η επιρροή της συνεχίζει να μεγαλώνει. Η πορεία της από ένα μικρό κατάστημα καρτών σε παγκόσμιο κολοσσό είναι απλώς εντυπωσιακή.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button