ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ασύλληπτο: Ιερέας με ενορίτες αντί σε μοναστήρι πήγαν σε μπουζούκια

Κατέληξαν να κοιμηθούν στο πούλμαν μετά από άγριο ξεσάλωμα

Χορηγούμενο

Ασύλληπτο: Ιερέας με ενορίτες αντί σε μοναστήρι πήγαν σε μπουζούκια! Κατέληξαν να κοιμηθούν στο πούλμαν μετά από άγριο ξεσάλωμα…

Ασύλληπτο: Ιερέας με ενορίτες αντί σε μοναστήρι πήγαν σε μπουζούκια… Το προηγούμενο Σάββατο σημειώθηκε ένα ασύλληπτο περιστατικό με έναν ιερέα και ενορίτες πιστούς από την περιοχή των Αγίων Αναργύρων της Αττικής. Πρωταγωνιστές της ιστορίας ήταν ο Ιερέας μιας ενορίας και τουλάχιστον 20 πιστοί ενορίτες, οι οποίοι μαζεύτηκαν με σκοπό να πάνε μια προσκυνηματική εκδρομή σε ένα φημισμένο θαυματουργό Μοναστήρι στην Κορινθία.

Η ημέρα φαινόταν αρχικά να ξεκινάει με καλές προθέσεις. Οι ενορίτες, γεμάτοι ενθουσιασμό και πίστη, προετοιμάστηκαν να συμμετάσχουν σε αυτήν την πνευματική εμπειρία. Ωστόσο, η κατάσταση πήρε μια απροσδόκητη τροπή όταν ο ιερέας αποφάσισε να τους οδηγήσει σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης και συγκεκριμένα σε μπουζούκια. Αντί να επικεντρωθούν στην πνευματική τους αναζήτηση, οι πιστοί βρέθηκαν να διασκεδάζουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Χορηγούμενο

Η ενορίτισσα που αποκάλυψε την ιστορία στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, εξέφρασε την απογοήτευσή της για την εξέλιξη αυτή, αναφέροντας ότι το προσκύνημα είχε μετατραπεί σε μια νύχτα ξεσαλώματος. Όταν, τελικά, οι ενορίτες αποφάσισαν να κατευθυνθούν προς το Μοναστήρι, η ώρα ήταν ήδη στις 03:00 τα ξημερώματα. Φθάνοντας εκεί, αντιμετώπισαν άλλη μία απογοήτευση, καθώς η Ηγουμένη τους ενημέρωσε ότι λόγω της παρέλευσης του ωραρίου, δεν θα γίνονταν δεκτοί.

Κατέληξαν να κοιμηθούν στο πούλμαν στις 3 τα ξημερώματα μετά από άγριο ξεσάλωμα

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι 35 συμμετέχοντες να αναγκαστούν να διανυκτερεύσουν στο λεωφορείο, ένα γεγονός που προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία. Πολλοί πιστοί εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ανάρμοστη συμπεριφορά του Ιερέα, ο οποίος, αντί να καθοδηγήσει τους πιστούς σε μια πνευματική εμπειρία, τους παρέσυρε σε μια νύχτα διασκέδασης.

Δείτε επίσης – Χαμός σε παραλία με παπά: «Ανάξιος Θέλεις ξύρισμα Ντροπή σου»

Χορηγούμενο

Η ιστορία αυτή εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ηθική και την πνευματική καθοδήγηση που παρέχουν οι θρησκευτικοί ηγέτες σήμερα. Είναι σαφές ότι οι πιστοί αναμένουν από τους Ιερείς να τους καθοδηγούν με σεβασμό και υπευθυνότητα, εστιάζοντας στις πνευματικές τους ανάγκες. Το συγκεκριμένο περιστατικό όχι μόνο αμαυρώνει την εικόνα της εκκλησίας αλλά και επηρεάζει την εμπιστοσύνη των ενοριτών προς το θρησκευτικό τους καθοδηγητή.

Σε κάθε περίπτωση, η ανάγκη για αυστηρότερη εποπτεία και υπευθυνότητα των θρησκευτικών ηγετών γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική. Αυτό το περιστατικό είναι μια υπενθύμιση ότι οι πνευματικοί καθοδηγητές έχουν ευθύνη απέναντι στους πιστούς, και οι πράξεις τους μπορεί να έχουν σημαντικές συνέπειες στην πίστη και την αφοσίωση των ενοριτών.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button