ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η νέα τάση φροντίδας μαλλιών που έχει κερδίσει τους νέους (βίντεο)

Οι δερματολόγοι προειδοποιούν τους νέους, να μην παρασύρονται από τις τάσεις του TikTok,και να ζητούν τη γνώμη του προσωπικού τους γιατρού

Χορηγούμενο

Η νέα τάση στο TikTok σχετικά με τη φροντίδα των μαλλιών έχει γίνει viral. Προκαλώντας έντονο ενδιαφέρον. Νέοι από διάφορες γωνιές του πλανήτη μοιράζονται βίντεο. Υποστηρίζοντας ότι το σαμπουάν και το κοντίσιονερ βλάπτουν τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Αφήνοντας πίσω υπολείμματα από βρωμιά και χημικές ουσίες.

Μία κοπέλα με πλούσια καστανόξανθα μαλλιά δηλώνει ότι δεν έχει λούσει τα μαλλιά της εδώ και δύο χρόνια. Χρησιμοποιώντας αποκλειστικά νερό βρύσης. Αυτή η 22χρονη αναφέρεται στην τάση της ως «No shampoo nation» και ενθαρρύνει άλλες γυναίκες να εγκαταλείψουν το σαμπουάν και το κοντίσιονερ αν επιθυμούν υγιή και μακριά μαλλιά.

Χορηγούμενο

Ο δερματολόγος και ο αφροδισιολόγος Κορίνα Τζίμα σχολιάζει αυτή την τάση. Τονίζοντας ότι η αποφυγή του σαμπουάν μπορεί να είναι επικίνδυνη σε ορισμένες περιπτώσεις. Καθώς μπορεί να προκαλέσει σε μύκητες και βακτήρια στο τριχωτό της κεφαλής. Ακόμα και άντρες υιοθετούν αυτή την πρακτική, με έναν να αναφέρει ότι τα μαλλιά του είναι πιο υγιή και παράγουν φυσικά έλαια. Ενώ άλλος υποστηρίζει ότι άρχισε να ξαναβγάζει μαλλιά μετά την εγκατάλειψη του σαμπουάν.

Επίσης η Τζέσικα επέλεξε να σταματήσει το σαμπουάν. Οι δερματολόγοι προειδοποιούν τους νέους να μην παρασύρονται από τις τάσεις του TikTok και να ζητούν τη γνώμη του προσωπικού τους γιατρού σχετικά με το πιο κατάλληλο σαμπουάν για τις ανάγκες τους, καθώς και την κατάλληλη συχνότητα χρήσης του.

Δείτε το βίντεο:

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button