ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σοκ: Τα τελευταία λόγια που άκουσε η 64χρονη πριν τον θάνατό της στον θάλαμο υποβοηθούμενης αυτοκτονίας

Οι ελβετικές αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις!

Χορηγούμενο

Έντονες αντιδράσεις και αναταραχή προκάλεσε η είδηση για την πρώτη εφαρμογή υποβοηθούμενης αυτοκτονίας μέσω του θαλάμου Sarco στην Ελβετία. Με αποτέλεσμα να γίνουν πολλές συλλήψεις.

Η Exit International, η οργάνωση πίσω από τη δημιουργία της «κάψουλας θανάτου», ανακοίνωσε ότι μια 64χρονη γυναίκα από τις ΗΠΑ, η οποία έπασχε από σοβαρή ανοσολογική πάθηση, πέθανε τη Δευτέρα. Κοντά στα γερμανικά σύνορα χρησιμοποιώντας το Sarco. Σύμφωνα με το CBS, ο Florian Willet, συμπρόεδρος της ελβετικής θυγατρικής της Exit International, The Last Resort, ήταν ο μόνος παρών κατά τη διαδικασία. Καθώς χαρακτήρισε τον θάνατο της γυναίκας ως «ειρηνικό, γρήγορο και αξιοπρεπή».

Χορηγούμενο

Ο Φίλιπ Νίτσκε, δημιουργός της συσκευής, δήλωσε «ικανοποιημένος» από τη λειτουργία της. Υποστηρίζοντας ότι προσφέρει έναν μη φαρμακευτικό, ειρηνικό θάνατο τη στιγμή που επιλέγει το άτομο. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα. Σε συνέντευξή του σε ολλανδικά μέσα, ανέφερε ότι η γυναίκα ενεργοποίησε αμέσως τον μηχανισμό και έχασε τις αισθήσεις της μέσα σε δύο λεπτά. Ενώ πέθανε μέσα σε πέντε λεπτά. Ο Νίτσκε περιέγραψε μικρές μυϊκές συσπάσεις, τονίζοντας ότι η γυναίκα πιθανόν ήταν ήδη αναίσθητη.

Η κάψουλα Sarco λειτουργεί με την εισαγωγή αζώτου στον θάλαμο, προκαλώντας υποξία που οδηγεί στον θάνατο. Σε περίπου δέκα λεπτά, αφού το άτομο χάσει τις αισθήσεις του. Πριν την ενεργοποίηση, το άτομο ακούει μια φωνή που του λέει «Αν θέλετε να πεθάνετε, πατήστε αυτό το κουμπί», όπως αναφέρει το AFP, φράση που άκουσε και η 64χρονη.

Μετά το περιστατικό, οι ελβετικές αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις. Η εισαγγελία του καντονιού Σάφχαουζεν ξεκίνησε ποινική έρευνα κατά αρκετών ατόμων για υποκίνηση και συνδρομή σε αυτοκτονία.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button