ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λίβανος: Νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα

Σύμφωνα με την Jerusalem Post σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιθέσεων του Ισραηλινού Στρατού

Χορηγούμενο

Σύμφωνα με την Jerusalem Post ο ηγέτης τρης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, είναι Νεκρός!

Λίβανος: Νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα… Σύμφωνα με την εφημερίδα Jerusalem Post, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, έχει σκοτωθεί κατά τη διάρκεια επιθέσεων που πραγματοποίησε ο Ισραηλινός Στρατός στο κεντρικό αρχηγείο της οργάνωσης στο Βηρυτό το βράδυ της Παρασκευής.

Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει υποψία ότι η Νασράλα βρισκόταν στο καταφύγιο που έγινε από τον βομβαρδισμό, σημειώνοντας ότι όποιος βρισκόταν μέσα σε αυτό το δύσκολα είχε επιβιώσει από την επίθεση.

Χορηγούμενο

Αρχικά, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι ο Νασράλα ήταν ζωντανός, επικαλούμενη πηγή κοντά στη Χεζμπολάχ. Ομοίως, το ιρανικό πρακτορείο Tasnim, το οποίο συνδέεται με το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, υποστήριξε ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ ήταν ακόμη εν ζωή, όπως και ένα άλλο στέλεχος της οργάνωσης.

Ωστόσο, πληροφορίες από πηγές ασφαλείας στο Λίβανο που μίλησαν στο Sky News, αναφέρουν ότι η καθυστέρηση στην επίσημη ανακοίνωση του Χεζμπολάχ σχετικά με την κατάσταση του Νασράλα ενδέχεται να υποδηλώσει ότι είναι νεκρός.

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές καταστρέφουν το αρχηγείο της Χεζμπολάχ στο Βηρυτό

Χορηγούμενο

Η περίπτωση αυτή έχει προκαλέσει αναστάτωση και ανησυχία στην περιοχή, καθώς ο θάνατος του Νασράλα θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες για την ισορροπία δυνάμεων στη Μέση Ανατολή. Οι αναφορές γύρω από την κατάσταση της Χεζμπολάχ και η αντίτυπη στις σχέσεις Ισραήλ και Λιβάνου παρακολουθούνται στενά από διεθνείς παρατηρητές.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button