ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Βόμβα»: Επιστρέφουν τα δώρα στο Δημόσιο;

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θέτει επίσημα ζήτημα επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού

Χορηγούμενο

«Βόμβα»: Επιστρέφουν τα δώρα στο Δημόσιο; Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θέτει επίσημα ζήτημα επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού

«Βόμβα»: Επιστρέφουν τα δώρα στο Δημόσιο;… Υπάρχουν νεότερες εξελίξεις σχετικά με την επαναφορά του Δώρου Χριστουγέννων, του Δώρου Πάσχα και του επιδόματος αδείας για τους δημόσιους υπαλλήλους. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ανέλαβε επίσημα την πρωτοβουλία να θέσει το αίτημα για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα. Η συγκεκριμένη διεκδίκηση αφορά τα επιδόματα που είχαν περικοπεί τα προηγούμενα χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης και των μέτρων λιτότητας. Η κίνηση αυτή αναμένεται να δημιουργήσει συζητήσεις και να επηρεάσει τις αποφάσεις για τη μισθολογική πολιτική στο Δημόσιο, ενώ πολλοί εργαζόμενοι περιμένουν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις για το αν θα καταστεί εφικτή η αποκατάσταση αυτών των παροχών.

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θέτει πλέον επίσημα ζήτημα επαναφοράς του 13 ου και 14 ου μισθού στον δημόσιο τομέα. Το αίτημα υποβλήθηκε σήμερα εγγράφως στον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Οικονομίας ενώ χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπροέδρου της Ένωσης, Χαράλαμπου Σεβαστίδη, με τον Διευθυντή του γραφείου του Υφυπουργού για το ζήτημα αυτό» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης.

Χορηγούμενο

«Η Ένωση θεωρεί ότι ο δικαιολογητικός λόγος της κατάργησης των επιδομάτων εορτών και αδείας πρέπει να θεωρηθεί ότι έχει εκλείψει μετά την είσοδο της χώρας στη λεγόμενη «μεταμνημονιακή εποχή». Ο θεσμός των δώρων, που εξακολουθεί να ισχύει στον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να παραμείνει ζωντανός και στον δημόσιο. Αντικατοπτρίζει υπερεκατονταετείς αγώνες και κατακτήσεις των εργαζομένων που δόθηκαν σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες. Το αίτημά μας είναι δίκαιο και απαιτείται μια ευρύτερη κοινωνική στήριξή του. Η Ένωση ζήτησε εκ νέου συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό», προστίθεται επίσης στην ανακοίνωση.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button