ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μάστιγα η βία ανηλίκων: Στη φυλακή από 14 ετών οι δράστες

Τα αυστηρά μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Χορηγούμενο

Μάστιγα η βία ανηλίκων: Στη φυλακή από 14 ετών οι δράστες! Τα αυστηρά μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Μάστιγα η βία ανηλίκων: Στη φυλακή από 14 ετών οι δράστες… Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ενδοσχολική και νεανική βία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε την αυστηροποίηση των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα που με ποινικά αδικήματα, λόγω της αύξησης της παραβατικότητας. Ένα από τα μέτρα που εξετάζονται είναι η μείωση του ορίου ηλικίας για τη φυλάκιση ανηλίκων, καθώς και η ποινική ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν ποινές φυλάκισης έως ένα έτος.

Οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για την αυστηροποίηση των ποινών και τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας μεταξύ ανηλίκων

«Μας έχει απασχολήσει πάρα πολύ το ζήτημα της ανήλικης παραβατικότητας, το οποίο παρατηρείται πιο έντονα με το άνοιγμα των σχολείων. Με τις παρεμβάσεις που έχουμε κάνει στον ποινικό κώδικα έχουμε δείξει καλά αντανακλαστικά.

Χορηγούμενο

Το ζήτημα της παραβατικότητας ειδικά στα παιδιά και τους έφηβους είναι ένα ζήτημα πολυσύνθετο, αφορά πρωτίστως τις οικογένειες. Το κράτος δεν μπορεί να υποκαταστήσει την οικογένεια ως τον βασικό πυρήνα της ανατροφής των παιδιών. Όμως έχουμε δυνατότητες να αυστηροποιήσουμε τις ποινές και τα ζητήματα που αφορούν την παραμέληση των ανηλίκων» ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου.

Γλυφάδα: Σοκαριστικές εξελίξεις – Ανήλικοι απειλούν τις δράστριες και δημοσιεύουν τα στοιχεία τους στο TikTok

Και συνέχισε ο πρωθυπουργός…

«Θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη συνολικά τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και το πώς συνδέεται η ψηφιακή με την πραγματική βία και πώς το bullying αποκτά ένα ξεκάθαρο ψηφιακό αποτύπωμα, αλλά και ζητήματα για την ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων.

Χορηγούμενο

Βρισκόμαστε μπροστά σε μία πολύ μεγάλη κρίση, παγκόσμια, και θεωρώ δεδομένο ότι θα υπάρξει ανάγκη κανονιστικής παρέμβασης, κατά πάσα πιθανότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο έτσι ώστε το ζήτημα αυτό να αρχίσει να αντιμετωπίζεται στην ρίζα».

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι προτεινόμενες αλλαγές θα ανακοινωθούν από τους αρμόδιους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button