ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σοκ σε μουσείο: Μετεωρίτης έκθεμα άρχισε να υψώνεται μόνος του

Άφωνοι οι υπεύθυνοι και οι επισκέπτες από το θέαμα

Χορηγούμενο

Σοκ σε μουσείο: Μετεωρίτης έκθεμα άρχισε να υψώνεται μόνος του! Άφωνοι οι υπεύθυνοι και οι επισκέπτες από το απίστευτο θέαμα…

Σοκ σε μουσείο: Μετεωρίτης έκθεμα άρχισε να υψώνεται μόνος του… Οι υπεύθυνοι του μουσείου έμειναν άφωνοι όταν ένα θόλος που προστάτευε έναν εντυπωσιακό μετεωρίτη άρχισε ξαφνικά να ανυψώνεται. Οι επισκέπτες παρακολούθησαν με θαυμασμό, καθώς το καπάκι σηκώθηκε μόνο του, αποκαλύπτοντας το κομμάτι του μετεωρίτη Τσελιάμπινσκ, το οποίο είναι γνωστό για την πτώση του στη Γη στις 15 Φεβρουαρίου 2013, προκαλώντας τον τραυματισμό 1.500 ανθρώπων.

Αυτός ο μετεωρίτης, με διάμετρο 20 μέτρων και βάρος περίπου 12.000 τόνων, εισήλθε στην ατμόσφαιρα και εξερράγη, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό φωτεινό φαινόμενο που ξεπέρασε τη λάμψη του ήλιου. Η έκρηξη σημειώθηκε πάνω από την περιοχή Τσελιάμπινσκ και το ωστικό κύμα που προκλήθηκε έσπασε παράθυρα και κατέστρεψε κτίρια σε πολλές πόλεις. Αν είχε προσγειωθεί σε πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή, οι συνέπειες θα μπορούσαν να ήταν καταστροφικές.

Χορηγούμενο

1908: Τεράστιος μετεωρίτης έπεσε στη Γη

Πολλούς μήνες αργότερα, οι επιστήμονες ανέσυραν ένα θραύσμα 654 κιλών από τον πυθμένα της λίμνης Τσερμπακούλ, το οποίο τώρα εκτίθεται στο Κρατικό Μουσείο Ιστορίας του Νοτίου Ουραλίου. Ωστόσο, το 2019, σημειώθηκε ένα περίεργο γεγονός όταν ο μετεωρίτης μετακινήθηκε μόνος του, ενεργοποιώντας τους συναγερμούς του μουσείου. Το προσωπικό δήλωσε ότι δεν προκάλεσε την κίνηση, γεγονός που ενέτεινε τις φήμες ότι ο μετεωρίτης ενδεχομένως να προσπαθούσε να “δραπετεύσει”.

Ο Ayvar Valeev, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του μουσείου, σχολίασε με χιούμορ ότι η κίνηση του μετεωρίτη μπορεί να ήταν απλώς μια χαιρετιστήρια κίνηση προς τον “αδελφό” του μετεωρίτη Τσελιαμπίνσκ. Ωστόσο, το περιστατικό προκάλεσε ανησυχία μεταξύ του προσωπικού, ενώ άλλοι ανησύχησαν ότι η ανύψωση του θόλου θα μπορούσε να ήταν μια δόλια απόπειρα κλοπής ή δοκιμής της ασφάλειας του μουσείου. Η έκταση αυτού του μυστήριου φαινομένου συνεχίζει να αναλύεται, προκαλώντας ενδιαφέρον και ανησυχία ταυτόχρονα.

Χορηγούμενο

Συγκλονιστικό: Η στιγμή που μετεωρίτης μπαίνει στην ατμόσφαιρα της Γης και γίνεται σκόνη! (Βίντεο)

«Υπήρχαν τέσσερις ηλεκτροκινητήρες στις άκρες του. Ολόκληρη η κατασκευή είναι βαριά. Υπάρχει ένα σύστημα συναγερμού που συνδέεται με την ανύψωσή του.

«Δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν ο θόλος να υψώνεται έτσι από μόνος του».

Το προσωπικό ασφαλείας έφτασε γρήγορα στο σημείο και έκλεισε τον θόλο μόλις άκουσαν τον συναγερμό.

Χορηγούμενο

Ο διευθυντής του μουσείου, Βλαντιμίρ Μπογκντάνοφσκι, δήλωσε: «Δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε την αιτία της ξαφνικής ανόδου του θόλου. Συζητήσαμε με όλους τους ειδικούς μας στα ηλεκτρονικά και τις καλωδιώσεις, οι οποίοι συμφώνησαν ότι είναι αδύνατο να ανοίξει από μόνο του».

Συμπλήρωσε: «Ωστόσο, συνέβη. Αμέσως μετά το περιστατικό, αναρωτήθηκα τι θα μπορούσε να το προκαλέσει, και μέχρι σήμερα δεν έχουμε απάντηση».

Ένας άλλος υπάλληλος του μουσείου, ο Ρουσλάν Σαφίν, απέκλεισε την πιθανότητα το καπάκι να είχε ανοίξει από κάποιον κλέφτη χρησιμοποιώντας τηλεχειριστήριο, σημειώνοντας ότι ο εξοπλισμός είχε ελεγχθεί και λειτουργούσε κανονικά.

«Μόνο το προσωπικό έχει πρόσβαση στο τηλεχειριστήριο και κανένας από τους υπαλλήλους μας δεν πάτησε το κουμπί», επέμεινε.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button