ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κώστας Καραμανλής: Ποιά είναι η νέα θέση που αναλαμβάνει;

Οι επίσημες ανακοινώσεις και τα νέα καθήκοντα του πρώην Πρωθυπουργού

Χορηγούμενο

Κώστας Καραμανλής: Ποιά είναι η νέα θέση που αναλαμβάνει; Οι επίσημες ανακοινώσεις και τα νέα καθήκοντα του πρώην Πρωθυπουργού

Κώστας Καραμανλής: Ποιά είναι η νέα θέση που αναλαμβάνει; Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Syndea, ενώ παραμένει και πρόεδρος της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ Α.Ε.), η οποία είναι από τους μεγαλύτερους μετόχους της εταιρείας.

Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εξέφρασε τη χαρά της για την ανάληψη της ηγεσίας από τον κ. Καραμανλή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η παρουσία του ενισχύει την αυτοπεποίθηση της εταιρείας και φέρνει αισιοδοξία για την περαιτέρω ανάπτυξή της. Ειδικά σε μια εποχή που οι κίνδυνοι αυξάνονται λόγω της κλιματικής αλλαγής και της δημογραφικής κρίσης, η εμπειρία και οι διεθνείς επαφές του κ. Καραμανλή αναμένεται να είναι σημαντικά πλεονεκτήματα για την πορεία της εταιρείας και την προώθηση της ιδιωτικής ασφάλισης στην ελληνική κοινωνία.

Χορηγούμενο

Δείτε επίσης – Γι αυτό «έφαγαν» τον Κώστα Καραμανλή: Η Ελλάδα που παρέδωσε και η Ελλάδα σήμερα

Λίγα λόγια για τη Syndea

Η Syndea, πρώην Συνεταιριστική Ασφαλιστική, ιδρύθηκε το 1978 και προσφέρει ασφαλιστικά, αποταμιευτικά και επενδυτικά προϊόντα σε όλη την Ελλάδα μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου 1.500 σημείων πώλησης. Στις 25 Ιανουαρίου 2024, η εταιρεία μετονομάστηκε σε Syndea.

Το 50,5% του μετοχικού κεφαλαίου της ανήκει σε ελληνικές συνεταιριστικές ενώσεις και τράπεζες, με τη ΣΕΚΕ Α.Ε. να κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο, το οποίο ανέρχεται στο 19,45%. Το υπόλοιπο 49,5% κατέχουν ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρείες, όπως η… Unipolsai από την Ιταλία (18,73%), η γαλλική Macif (18,73%) και η βελγική P&V (12%).

Χορηγούμενο

Η Syndea διατηρεί ισχυρούς δείκτες φερεγγυότητας, πολύ πάνω από τα όρια που προβλέπει η οδηγία Solvency II. Συγκεκριμένα, ο δείκτης κάλυψης της κεφαλαιακής απαίτησης φερεγγυότητας έφτασε το 201,3% στις… 31/12/2023, ενώ ο δείκτης ελάχιστης κεφαλαιακής απαίτησης διαμορφώθηκε στο 324,2%.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button