ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θλίψη στο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο ιστορικός πρόεδρος του Απόλλωνα Κώστας Αλαμάνος

Ο μακροβιότερος Πρόεδρος στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η τεράστια προσφορά του

Χορηγούμενο

Θλίψη στο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο ιστορικός πρόεδρος του Απόλλωνα, Κώστας Αλαμάνος… Ο μακροβιότερος Πρόεδρος στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η τεράστια προσφορά του

Θλίψη στο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο ιστορικός πρόεδρος του Απόλλωνα, Κώστας Αλαμάνος… Ο Απόλλων Σμύρνης και το ελληνικό ποδόσφαιρο θρηνούν την απώλεια του… Κώστα Αλαμάνου, ενός ιστορικού παράγοντα που άφησε ανεξήγητο στίγμα στο σύλλογο. Ο εμβληματικός πρόεδρος της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» απεβίωσε την 1η Οκτωβρίου 2024, σε ηλικία 89 ετών, μετά από νοσηλεία στο νοσοκομείο της Αθήνας.

Γεννημένος το 1935, ο Κώστας Αλαμάνος κατείχε τον τίτλο του μακροβιότερου προέδρου τόσο στον Απόλλωνα όσο και στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Αυτός ο επικεφαλής της ομάδας από το 1979, όταν ιδρύθηκε η ΠΑΕ Απόλλων, μέχρι το 2005. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο σύλλογος έζησε μερικές από τις πιο λαμπρές στιγμές του, όπως η συμμετοχή του στο Κύπελλο UEFA το 1995 και ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας το 1996. Παρά τις διαφορές που κατά καιρούς υπήρξαν με μερίδα φιλάθλων, η προσφορά του στο σύλλογο ήταν αδιαμφισβήτητη και αναγνωρίστηκε από όλους.

Χορηγούμενο

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το σχετικό αφιέρωμα για την ένδοξη πορεία της ΠΑΕ Απόλλων

Ο Αλαμάνος ανέδειξε πολλούς σπουδαίους ποδοσφαιριστές κατά την προεδρία του, όπως τον… Ντέμη Νικολαΐδη και επίσης τον Γιώργο Καραγκούνη, και συνεργάστηκε με κορυφαίους προπονητές της εποχής. Η ομάδα του Απόλλωνα έδειξε «σχολείο» για παίκτες που έκαναν σημαντική καριέρα, τόσο Έλληνες όσο και ξένους. Ειδικότερα, στην εποχή του, ο σύλλογος έγινε γνωστός για την παραγωγή ταλέντων… Συνεχίζοντας την παράδοση που είχε ξεκινήσει από παλαιότερες γενιές.

Ο Κώστας Αλαμάνος ευχαριστεί τους «πάνθηρες» και συγκινείται

Χορηγούμενο

Εκτός από την επιτυχία του στον Απόλλωνα, ο Αλαμάνος διετέλεσε επίσης πρόεδρος της ΕΠΑΕ κατά τη σεζόν 1998-99. Στην κρίσιμη εκείνη περίοδο, είχε προσπαθήσει να γεφυρώσει τις αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό… Και, ήταν αποδεκτός και από τις δύο πλευρές, γεγονός που δείχνει το σεβασμό που κέρδισε στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο Κώστας Αλαμάνος θα μείνει μάλιστα στη μνήμη όλων για το ήθος του, την ανιδιοτελή αγάπη του για το άθλημα και την αφοσίωσή του στον… Απόλλωνα Σμύρνης, το ιστορικό σύλλογο με την καταγωγή από τη Σμύρνη και έδρα τη Ριζούπολη.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button