ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέες ψηφιακές κάμερες στους δρόμους της Αθήνας: Όλες οι τοποθεσίες και ο τρόπος λειτουργίας τους

Εκτός από τις παραβάσεις οδικής κυκλοφορίας, οι κάμερες θα ελέγχουν και την εγκυρότητα της κυκλοφορίας οχημάτων και οδηγών

Χορηγούμενο

Τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη σχεδιάζουν την τοποθέτηση 1.000 ψηφιακών καμερών σε 20 κεντρικές λεωφόρους της Αθήνας. Για την παρακολούθηση τροχαίων παραβάσεων και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το νέο αυτό «έξυπνο» σύστημα θα αποτελείται από προηγμένες κάμερες που θα παρακολουθούν τους δρόμους της πρωτεύουσας και θα ελέγχουν τους οδηγούς. Εκτός από τις παραβάσεις οδικής κυκλοφορίας, οι κάμερες θα ελέγχουν και την εγκυρότητα της κυκλοφορίας οχημάτων και οδηγών.

 

Χορηγούμενο

Το συγκεκριμένο σύστημα, που βρίσκεται υπό εξέταση και περιμένει την έγκριση από τις αρμόδιες αρχές (όπως η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα), θα έχει τη δυνατότητα να καταγράφει μια σειρά από παραβάσεις. Όπως η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, η χρήση ζώνης ασφαλείας και κινητού τηλεφώνου από τον οδηγό, καθώς και η χρήση κράνους από τους αναβάτες δικύκλων.

Οι 1.000 κάμερες θα τοποθετηθούν σε πολυσύχναστα σημεία της Αττικής. Εκεί, με βάση κυκλοφοριακές μελέτες σημειώνονται συχνές τροχαίες παραβάσεις. Σε αυτή την πρώτη φάση, οι κάμερες θα τοποθετηθούν σε κεντρικούς δρόμους. Όπως οι λεωφόροι Μεσογείων, Κηφισίας, Αλεξάνδρας, Ποσειδώνος, Αθηνών. Καθώς και άλλες πολυσύχναστες αρτηρίες.

Οι κάμερες θα έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν και άλλες παραβάσεις πέραν της ταχύτητας. Όπως αν οι οδηγοί ή επιβάτες φορούν ζώνη ή αν χρησιμοποιούν το κινητό τηλέφωνο κατά την οδήγηση. Τα δεδομένα θα αποστέλλονται αυτόματα στους παραβάτες είτε με SMS ή μέσω της πλατφόρμας gov.gr. Επίσης τα πρόστιμα θα βεβαιώνονται άμεσα. Επιπλέον, θα γίνεται έλεγχος για το αν τα οχήματα έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, είναι ασφαλισμένα ή βρίσκονται σε κατάσταση ακινησίας, αλλά κυκλοφορούν παράνομα στους δρόμους.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button