ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οδηγίες για έκδοση νέων ταυτοτήτων: Τι να προσέξετε όταν κλείνετε ραντεβού για παιδιά

Το ραντεβού πρέπει να προγραμματίζεται στο όνομα του παιδιού

Χορηγούμενο

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού για την έκδοση ταυτοτήτων είναι πλέον διαθέσιμη. Ωστόσο, υπάρχει μια λεπτομέρεια που αφορά στους ανήλικους και μπορεί να οδηγήσει σε ταλαιπωρία, αν δεν προσέξετε.

Συγκεκριμένα, το ραντεβού πρέπει να προγραμματίζεται στο όνομα του παιδιού. Όχι του γονέα ή κηδεμόνα, παρόλο που η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με τα στοιχεία του ενήλικα.

Χορηγούμενο

Για να κλείσετε ραντεβού για το παιδί σας, πρέπει να συνδεθείτε στην πλατφόρμα μέσω της διεύθυνσης id.gov.gr χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του taxisnet. Μόλις συνδεθείτε, θα εμφανιστεί η σελίδα με τα στοιχεία. Στο πεδίο “Επιλογή Πολίτη”, αρχικά θα δείτε το όνομά σας. Πατώντας εκεί, θα εμφανιστεί και το όνομα του παιδιού. Εφόσον έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του.

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να επιλέξετε το όνομα του παιδιού, να ενημερώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο και email).  Επίσης να προχωρήσετε στην επιλογή διαθέσιμης ημέρας και ώρας για το ραντεβού. Σημειώστε ότι και το παράβολο για την ταυτότητα πρέπει να εκδοθεί στο όνομα του ανήλικου και όχι του γονέα ή κηδεμόνα.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button