ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας με μεγάλο όγκο βροχής

Από την Πέμπτη έως την Κυριακή, ο συνολικός όγκος νερού μπορεί να υπερβεί τους 150 τόνους ανά στρέμμα

Χορηγούμενο

Η καλοκαιρία και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες του φθινοπώρου πλησιάζουν στο τέλος τους. Καθώς ένα οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας πρόκειται να αντικαταστήσει την ηλιόλουστη ατμόσφαιρα που είχαμε μέχρι τώρα.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε πως αυτή η κακοκαιρία θα φέρει έντονες τοπικές βροχοπτώσεις. Οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν μεγάλα ύψη νερού, με πιθανές επιπτώσεις σε διάφορες περιοχές.

Χορηγούμενο

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η κακοκαιρία προέρχεται από την Ιταλία. Επίσης θα ξεκινήσει με έντονες βροχές στη βορειοδυτική Ελλάδα, πριν επεκταθεί προς τον δυτικό άξονα της χώρας.

«Αυτό το κύμα κακοκαιρίας μας ανησυχεί επειδή θα κινηθεί αργά». Δήλωσε ο μετεωρολόγος, εξηγώντας ότι ένας αντικυκλώνας στα βόρεια και βορειοανατολικά της κακοκαιρίας θα την κάνει να παραμείνει για πολλές ώρες πάνω από θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου.

Ειδικά για τη δυτική Ελλάδα, ο κ. Μαρουσάκης τόνισε ότι το σύστημα αυτό θα επιμείνει, με πολύ μεγάλη ποσότητα βροχής. Υπολογίζεται ότι από την Πέμπτη έως την Κυριακή, ο συνολικός όγκος νερού μπορεί να υπερβεί τους 150 τόνους ανά στρέμμα, με παρατεταμένες βροχοπτώσεις.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button