ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συναγερμός: Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα

Σε ετοιμότητα ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική - Σε ισχύ έκτακτα μέτρα και αυξημένοι έλεγχοι

Χορηγούμενο

Συναγερμός: Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα! Σε αυξημένη ετοιμότητα ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική – Σε ισχύ έκτακτα μέτρα και αυξημένοι έλεγχοι

Συναγερμός: Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα… Η ανησυχία για την εσωτερική ασφάλεια των δυτικών χωρών έχει αυξηθεί ραγδαία μετά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την εντατικοποίηση των συγκρούσεων. Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε εγρήγορση, φοβούμενη πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις ή την είσοδο υπόπτων που ενδέχεται να στοχεύσουν ισραηλινούς στόχους στην Ελλάδα.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας, θέτοντας τις δυνάμεις της σε ετοιμότητα. Οι έρευνες επικεντρώνονται σε δύο βασικά σημεία. Το πρώτο αφορά το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τους επιβάτες που καταφθάνουν από χώρες όπως το Ιράν, ο Λίβανος και το Πακιστάν, οι οποίοι συχνά ταξιδεύουν με προορισμό ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ή τις ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας την Ελλάδα ως ενδιάμεσο σταθμό. Οι Αρχές φοβούνται το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν… «Μοναχικούς λύκους», άτομα που μπορεί να δράσουν μόνα τους, πραγματοποιώντας τρομοκρατικές επιθέσεις εντός της χώρας.

Χορηγούμενο

«Θύελλα» στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν ξεσηκώνει το μουσουλμανικό κόσμο κατά του Ισραήλ

Το δεύτερο σημείο προσοχής αφορά την ιρανική οργάνωση «Κουντς» ή τους Φρουρούς της Επανάστασης. Τα μέλη αυτής της ομάδας φέρονται να προσπαθούν να στρατολογήσουν «μοναχικούς λύκους» με οικονομικά κίνητρα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικά χτυπήματα. Οι ελληνικές Αρχές παρακολουθούν στενά τις κινήσεις αυτών των ομάδων, προσπαθώντας να αποτρέψουν κάθε πιθανή επίθεση.

Πριν από περίπου έναν χρόνο, η Ελληνική Αστυνομία και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνέλαβαν δύο άτομα που παραδέχθηκαν ότι είχαν λάβει χρηματική αμοιβή από έναν Ιρανό, με στόχο να κάψουν την εβραϊκή συναγωγή στην Αθήνα. Η εξέλιξη αυτή ανέδειξε την επικινδυνότητα της κατάστασης και τόνισε την ανάγκη για συνεχή επαγρύπνηση.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button