ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σείεται το Άγιο Όρος: 363 σεισμοί μέσα σε λίγες μόνο μέρες

Μεγάλη ανησυχία από την πρωτοφανή σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή

Χορηγούμενο

Σείεται το Άγιο Όρος: 363 σεισμοί μέσα σε λίγες μόνο μέρες! Μεγάλη ανησυχία από την πρωτοφανή σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή

Σείεται το Άγιο Όρος: 363 σεισμοί μέσα σε λίγες μόνο μέρες… Σύμφωνα με το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Άγιο Όρος έχει βιώσει έντονη σεισμική δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα, καθώς έχουν καταγραφεί 363 σεισμοί από τις 4 Ιουλίου 2024 έως και τις 2 Οκτωβρίου 2024. Αυτοί οι σεισμοί σημειώθηκαν σε διάστημα 91 ημερών, με τη γη να τρέμει τις 72 από αυτές τις ημέρες. Η συνεχής αυτή σεισμική δραστηριότητα έχει προκαλέσει ανησυχία στο ευρύτερο κοινό που παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Το Άγιο Όρος, το οποίο βρίσκεται στη χερσόνησο του Άθω στη Χαλκιδική, είναι γνωστό για την πνευματική του σημασία, καθώς αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια της Ορθοδοξίας. Η περιοχή φιλοξενεί μοναστήρια και χιλιάδες μοναχούς, αλλά τα τελευταία γεγονότα έχουν στρέψει την προσοχή σε ένα άλλο φυσικό φαινόμενο, αυτό της σεισμικής δραστηριότητας.

Χορηγούμενο

Οι σεισμοί που καταγράφονται ποικίλουν σε ένταση και βάθος, με ορισμένους από αυτούς να γίνονται αισθητοί και σε γειτονικές περιοχές. Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους σεισμούς αυτούς είναι μικρού μεγέθους και δεν προκαλούν σημαντικές ζημιές, η συχνότητά τους και η διάρκεια της σεισμικής δραστηριότητας αποτελούν αιτία ανησυχίας. Οι ειδικοί παρακολουθούν στενά την κατάσταση για να εκτιμήσουν αν αυτή η σεισμική ακολουθία θα συνεχιστεί ή αν πρόκειται για ένα παροδικό φαινόμενο.

Στο Άγιο Όρος δεν είναι άγνωστοι οι σεισμοί, καθώς η ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας βρίσκεται σε μια από τις πιο σεισμογενείς ζώνες του πλανήτη. Ωστόσο, η σημερινή κατάσταση είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστη λόγω του μεγάλου αριθμού σεισμών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τρομακτικές προβλέψεις για μεγάλο σεισμό στο Άγιο Όρος

Χορηγούμενο

Οι τοπικές αρχές και οι μοναχοί βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση, ενώ οι γεωλόγοι και οι σεισμολόγοι συνεχίζουν να αναλύουν τα δεδομένα για να προβλέψουν πιθανές συνέπειες του φαινομένου. Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρές υλικές ζημιές ή τραυματισμούς, η αστάθεια της γης στο Άγιο Όρος αποτελεί σημαντικό θέμα συζήτησης και προβληματισμού.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι, πως η Παναγία προστατεύει το ιερό της από τον κίνδυνο, όπως συνέβη και στις 3 Σεπτεμβρίου το 1909, όταν εμφανίστηκε εκεί.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button