ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σοβαρές καταγγελίες για ελλιπή έλεγχο στα σχολικά λεωφορεία – Ακατάλληλα οχήματα και επικίνδυνοι οι οδηγοί

Περιστατικά για οδηγούς που ήταν μεθυσμένοι και χωρίς δίπλωμα

Χορηγούμενο

Σοβαρές καταγγελίες για την ανεπαρκή εποπτεία στα σχολικά λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές κάνουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Αναδεικνύοντας δύο πρόσφατα περιστατικά που υπογραμμίζουν το σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας στις μεταφορές μαθητών στην Ελλάδα.

Οι εκπαιδευτικοί αναφέρονται στο περιστατικό του οδηγού στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και χωρίς δίπλωμα. Καθώς και σε ένα άλλο σχολικό λεωφορείο στην Αττική που φέρεται να κυκλοφορούσε με σοβαρό μηχανικό πρόβλημα. Αυτά τα περιστατικά εντείνουν τις ανησυχίες τους σχετικά με την κατάσταση των σχολικών μεταφορών στη χώρα.

Χορηγούμενο

Ωστόσο σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), το πρόβλημα έγκειται στην ελλιπή εποπτεία από την Πολιτεία. Καθώς και στις προσπάθειες ορισμένων ιδιωτικών σχολείων να μειώσουν τα κόστη, επιλέγοντας ακατάλληλα οχήματα και οδηγούς χωρίς επαρκή εκπαίδευση και πιστοποίηση.

Επιπλέον σε μια προηγούμενη ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ, που ακολούθησε συνάντηση με οδηγούς και συνοδούς σχολικών λεωφορείων, είχαν επισημανθεί σοβαρές παραβιάσεις της νομοθεσίας και ανησυχητικές συνθήκες συντήρησης των σχολικών λεωφορείων. Τα προβλήματα αυτά επιβεβαιώθηκαν λίγο μετά με έναν δειγματοληπτικό έλεγχο. Που πραγματοποιήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου. Κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όπου εντοπίστηκαν 214 παραβάσεις σε 1.621 λεωφορεία.

Επίσης η ΟΙΕΛΕ εκφράζει επίσης την ανησυχία της για το πώς οι αρμόδιοι επιτρέπουν σε οδηγούς με επικίνδυνες παραβάσεις του ΚΟΚ ή μηχανικά προβληματικά οχήματα να μεταφέρουν παιδιά. Ζητώντας αυστηρότερους και τακτικότερους ελέγχους. Τέλος, η ομοσπονδία θέτει το ζήτημα της υπευθυνότητας και της ασφάλειας των μαθητών. Τονίζοντας ότι η ελλιπής εποπτεία δεν μπορεί να δικαιολογείται για λόγους οικονομικού κέρδους.

Χορηγούμενο

Είναι δυνατόν, στο όνομα του κέρδους κάποιων αδηφάγων επιχειρηματιών της εκπαίδευσης και στο όνομα της ανοχής της Πολιτείας, να θυσιάσουμε τα παιδιά μας;».


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button