ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μέση Ανατολή: Συναγερμός στην Αθήνα – Οι φόβοι που προκαλούν ανησυχίες

Στην Αθήνα και τη Λευκωσία έχει σημάνει συναγερμός λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή και του ενδεχομένου νέου προσφυγικού κύματος

Χορηγούμενο

Η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν δημιουργεί σοβαρές αναταράξεις στο διεθνές σκηνικό. Επηρεάζοντας κυρίως τις χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, ανέφερε ότι πάνω από 1,2 εκατομμύριο Λιβανέζοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους. Με περισσότερους από 100.000 να έχουν διασχίσει τα σύνορα προς τη Συρία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός μεγάλου μεταναστευτικού κύματος προς την Ευρώπη.

Χορηγούμενο

Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί, με τα μέτρα ασφαλείας να ενισχύονται σε ισραηλινά και εθνικά υποδομές στην Ευρώπη. Ενώ οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να αυξηθούν. Καθώς οι διπλωματικές προσπάθειες δεν φαίνεται να έχουν αποτέλεσμα, οι συνέπειες θα γίνουν πιο σοβαρές.

Στην Αθήνα και τη Λευκωσία έχει σημάνει συναγερμός λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή και του ενδεχομένου νέου προσφυγικού κύματος. Το οποίο θα επηρεάσει κυρίως την Κύπρο, αλλά και δευτερευόντως την Ελλάδα λόγω της γεωγραφικής της θέσης.

Η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή για το ανώτατο επίπεδο επαγρύπνησης, και το θέμα εξετάστηκε στο χθεσινό ΚΥΣΕΑ. Αποφασίστηκε να συνεχιστεί η αυστηρή παρακολούθηση των συνόρων και να επιταχυνθούν οι επισκευές των δομών φιλοξενίας μεταναστών, προκειμένου να διασφαλιστούν περισσότερες διαθέσιμες θέσεις. Αυτή τη στιγμή, οι δομές φιλοξενίας στην Ελλάδα είναι γεμάτες στο 50%, με στόχο να προστεθούν ακόμα 25.000 θέσεις.

Χορηγούμενο

Η Αθήνα αναμένεται να ενισχύσει τη συνεργασία της με την Άγκυρα στο μεταναστευτικό, με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκο Παναγιωτόπουλο, να προγραμματίζει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του για τον καλύτερο συντονισμό των δύο χωρών.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν τεθεί σε εφαρμογή σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, όχι μόνο για εβραϊκούς και ισραηλινούς στόχους, αλλά και για κρίσιμες εθνικές υποδομές. Στη Γαλλία, κατηγορίες έχουν απαγγελθεί σε ζευγάρι για συμμετοχή σε ιρανικές συνωμοσίες για επιθέσεις σε Εβραίους, ενώ στη Γερμανία, το Ιράν φέρεται να έχει στρατολογήσει μέλη εγκληματικών οργανώσεων για επιθέσεις σε εβραϊκά ιδρύματα. Στην Ελλάδα, οι αρχές ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας, εστιάζοντας κυρίως σε ιδρύματα και χώρους λατρείας


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button