ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ελληνοτουρκικά – Το επιβεβαίωσε ο Γεραπετρίτης: Καταιγιστικές εξελίξεις

Έρχεται «θύελλα» σε Αιγαίο και Κύπρο

Χορηγούμενο

Ελληνοτουρκικά – Το επιβεβαίωσε ο Γεραπετρίτης: Καταιγιστικές εξελίξεις – Έρχεται «θύελλα» σε Αιγαίο και Κύπρο

 

Ελληνοτουρκικά – Το επιβεβαίωσε ο Γεραπετρίτης: Καταιγιστικές εξελίξεις… Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για τον «διαμοιρασμό» του Αιγαίου έχουν ήδη ξεκινήσει, όπως είχε ήδη διαρρεύσει από την Άγκυρα. Ο υπουργός, αποχωρώντας από τη μυστική ενημέρωση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, επιβεβαίωσε τις αναφορές που ήρθαν από πηγές, όπως το Reuters, σχετικά με την αναβάθμιση των διμερών συνομιλιών.

Χορηγούμενο

Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε τη σημασία της αναβάθμισης του Κυπριακού ζητήματος, σημειώνοντας ότι αυτό βρίσκεται στην καλύτερη φάση του εδώ και 1,5 χρόνο. Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών φαίνεται να ξέχασε την πρόσφατη δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπου ζήτησε με έντονο τρόπο την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Χυδαία πρόκληση Τατάρ: «Σώσαμε την Κύπρο και δεν έγινε ελληνικό νησί»!

Οι δηλώσεις Γεραπετρίτη, οι αδιανόητες διεκδικήσεις της Τουρκίας και οι καθημερινές απειλές

«Η επόμενη φάση θα είναι η διερεύνηση για το αν υπάρχει πλαίσιο για να πάμε στην β΄ φάση, που θα είναι η οριοθέτηση. Αυτή είναι η προκριματική φάση» είπε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών.

Χορηγούμενο

Οι δηλώσεις αυτές από την ελληνική πλευρά ενισχύουν την εικόνα μιας προσέγγισης με την Τουρκία, η οποία όμως είναι αβέβαιη δεδομένης της ιστορικής και πολιτικής κατάστασης στην περιοχή. Οι Έλληνες αξιωματούχοι αναγνωρίζουν την ανάγκη για διάλογο, αλλά η προσοχή παραμένει στραμμένη στις προθέσεις της Τουρκίας και στις ενέργειές της στον ευρύτερο γεωπολιτικό χάρτη.

«Βόμβα» από Ερντογάν: Τον Ιανουάριο θα λύσουμε τα ζητήματα στο Αιγαίο

Εν μέσω αυτών των διαπραγματεύσεων, η τουρκική ηγεσία συνεχίζει να προβάλλει τις ανυπόστατες θέσεις της με επιμονή, γεγονός που καθιστά την κατάσταση περίπλοκη και επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα. Ο Γεραπετρίτης υπογράμμισε επίσης τη σημασία του διαλόγου, αλλά οι ανησυχίες για τις τουρκικές διεκδικήσεις παραμένουν. Η Ελλάδα καλείται να ισορροπήσει μεταξύ της επιθυμίας για ειρηνική επίλυση και της διασφάλισης της εθνικής της κυριαρχίας, σε μια περιοχή όπου οι εντάσεις είναι συχνές, οι απειλές καθημερινές και οι προκλήσεις συνεχείς.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button